Ultima actualizare: 3.4.2024
Monden

Clujul, capitala dansurilor latino, începe ”Transilvania Salsa Fest”

Transilvania Salsa Fest, unul dintre cele mai populare festivaluri de salsa din România, începe azi la Cluj-Napoca, fiind așteptați peste 1000 de dansatori, femei si bărbați, cu o pondere de 35% veniți chiar și din alte țări.

”Cea de a zecea ediție a festivalului va avea loc la Grand Hotel Napoca în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie 2019. Timp de 4 zile și 4 nopți, Clujul devine capitala dansurilor latino, vor fi 4 nopți de petrecere, în fiecare seară fiind așteptați între 600 – 800 de dansatori care să se bucure de magia unui festival în inima Ardealului. Pe lângă petreceri, sâmbătă și duminică sunt planificate workshop-uri intensive de dans, susținute de instructori cu renume în industria dansului, atât din România, cât și din țări precum Venezuela, Spania, Italia, Portugalia”, au anunțat organizatorii de la BAILArte Dance School.

De ce e diferit salsa față de alte dansuri?

Aceștia susțin că salsa este mediul perfect în care să te deconectezi de rutina care, uneori, pune stăpânire pe tine și te obosește,.

Nu e nevoie de un partener fix, nu e nevoie sa înveți coregrafii complexe, nu contează câți ani ai, nu contează unde lucrezi, nu contează ce limbă vorbești. Contează ca pe ringul de dans să te bucuri de dans și să creezi legături cu ceilalți oameni din comunitate. În plus, întreaga experienă de a dansa dezvoltă în oameni abilități pe care în alte medii nu au reușit să le scoată la iveală. La festival poate să participe oricine dansează latino, chiar și oameni care sunt la începutul călătoriei lor în lumea dansului.

Accesul de face pe bază de Pass, care poate să cuprindă toate activitățile din cadrul festivalului, sesiunile de cursuri sau doar petrecerile.

Concert al trupei Mandinga

Vineri va avea loc un concert al trupei Mandinga, în cadrul Transilvania Salsa Fest, la care pot să participe și oameni care nu fac cursuri de dans, dar cărora le face plăcere să asculte muzică latino.

În total, vor fi 30 artiști internationali și 10 artiști români care vor presa cursuri de dans, 40 ore de workshop-uri, 50 de show-uri care vor umple scena festivalului de energie latino.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Monden
Jaful secolului, comis de români. Au furat tablouri de 18 milioane de euro în două minute

Într-o zi ca asta, pe 16 octombrie 2012, doi români au furat din Olanda 7 tablouri semnate de Picasso, Matisse, Monet și Gauguin, în...

Închide