Ultima actualizare: 17.9.2024
Locale

Concursul de engleză pentru elevi ”The British Factor” și-a desemnat câștigătorii

La Cinematograful Dacia din Cluj-Napoca, Școala Gimnazială “Ion Creangă” a organizat etapa județeană a Concursului Interjudețean “THE BRITISH FACTOR”, concurs finanțat in acest an de către Consiliul Județean Cluj.

”100 de elevi și profesori de limba engleză au sărbătorit cultura britanică printr-un concurs care a propus atât activități de genul chestionarelor cu raspunsuri multiple sau recunoașteti fotografia, cât și activități dinamice, mici scenete de teatru în limba engleză. Felicitări tuturor participanților pentru această experiență de neuitat care ne-a  provocat și în același timp ne-a întărit încrederea în noi înșine, ne-a învățat cât de importanta este munca în echipa, empatia, comunicarea asertivă și generozitatea. Britishness always means Togetherness”, au anunțat organizatorii.

Premiul I-Golden British Factor a fost câștigat de către echipa Colegiului Național „Emil Racoviță”, premiul al II-lea-Silver British Factor de către elevii Școlii Gimnaziale  „Liviu Rebreanu” și premiul al III-lea de către elevii Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”.

Concursul se află la ediția a noua

Acest proiect-concurs se află la cea de a noua ediție interjudețeană și este aprobat şi cuprins în calendarul activităţilor educative interjudeţene (CAERI, poziţia nr. 699, 2019). Proiectul are numeroase valențe educative deoarece propune  activități interactive care  creează cadrul pentru dezvoltarea capacității elevilor pasionați de limba engleză și capabili de performanță de a comunica în limbă străină și dă posibilitatea elevilor de a realiza prezentări orale de calitate, de a-și dezvolta abilitățile de lucru în echipă și competitivitatea, în contextul lipsei acestui gen de activități la limba engleză, la ciclul gimnazial. Proiectul are câteva componente pe care le considerăm  esențiale din punctul de vedere al dezvoltării personale, profesionale și instituționale: mobilitate și schimb de bune practici, metodologie modernă de predare a limbii engleze (Web 2.0) și transdisciplinaritate, formarea de competențe cheie, promovarea elevilor capabili de perfomanță, creșterea  prestigiului unităților de învățământ, interculturalitate, dimensiune europeană.

Au participat 90 de elevi și 16 profesori

La această ediție au participat 90 de elevi și 16 profesori de limba engleză de la diferite școli din județ: Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”, Colegiul Național “Emil Racoviță”, Şcoala Gimnazială “Liviu Rebreanu”, Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu”, Şcoala Gimnazială “Octavian Goga”, Şcoala Gimnazială “Iuliu Haţieganu”, Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” din Cluj-Napoca și Școala Gimnaziala „Ștefan Pascu” din Apahida.  Activitatea a fost condusă de către directorul școlii în calitate de coordonator împreună cu dna profesoară de limba engleză Dana Muntean, care este de asemenea coordonator al proiectului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Atenție, șoferi! Restricții de circulație cu ocazia manifestărilor de Ziua Națională, la Cluj-Napoca

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță instituirea unor restricții de circulație cu ocazia manifestărilor ocazionate de sărbătorirea zilei de 1 decembrie –...

Închide