Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Copaci inteligenți sau acoperișuri și fațade verzi, în procesul de bugetare participativă al Primăriei Cluj-Napoca

15 proiecte au fost declarate câștigătoare în proiectul de bugetare participativă al Primărie Cluj-Napoca, care vor fi finanțate din bugetul local al municipiului cu sume maxime de 150.000 de euro.

Cele mai multe voturi – 428 – le-a obținut proiectul ”Aer curat la Cluj”, care prevede plantarea de copaci cât mai mari în tot orașul, astfel încât să se elimine poluanții prezenți în aer, copaci inteligenți pentru purificarea aerului, fațade verzi sau pereți verticali pentru clădiri sau garduri vii între străzi și trotuare. Inițiatorii proiectului au precizat că suma aferentă realizării sale se ridică la 150.000 de euro.

De asemenea, alți clujeni au propus un perete legal pentru artă stradală, ale cărui costuri se ridică la 2000 de euro, sau construirea de acoperișuri și fațade verzi, care costă tot 150.000 de euro.

Printre cele 15 proiecte câștigătoare se numără instalarea unor semafoarte inteligente pentru mașini în intersecțiile unde tramvaiul trece prin mijlocul rondului verde, reamenajarea Canalului Morii sau o minirampă din ciment pentru zona cartierului Mărăști unde să se poată practica skateboardingul indiferent de vreme.

Primăria Cluj-Napoca a lansat prima dată procesul de bugetare participativă în anul 2017.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Zece învățători de nota 10, premiați de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj

Zece învățători excepționali au fost premiați în cadrul Balului organizat de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj, pentru dedicarea și...

Închide