Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Emil Boc nu se sperie de contestarea licitaţiei metroului: E o procedură normală!

Primarul Emil Boc nu se sperie de contestarea licitaţiei metroului. Edilul a declarat în această dimineaţă că procedura contestării licitaţiei pentru studiile de prefezabilitate ale metroului este una normală, face parte din grafic, iar după pronunţarea unei soluţii proiectul va merge mai departe.

“E o procedură normală. Face parte din grafic, o lună, o lună jumătate la CNSC, vom avea o soluţie şi mergem mai departe”,a spus Emil Boc, la Ziua de Cluj Live.

O firmă a procedat la contestarea licitaţiei metroului

Proiectant al metroului din București, Metroul SA, a depus în 8 noiembrie contestaţie la licitaţia pentru studiile de prefezabilitate necesare construirii metroului din Cluj NapocaReprezentanții Metroul SA au susţinut că o firmă din asocierea câştigătoare a contribuit și la realizarea caietului de sarcini.

Primăria Cluj-Napoca a anunţat la sfârșitul lunii octombrie câștigătorul licitaţiei pentru studiile necesare realizării metroului: asocierea SWS Engineering Spa (Italia) – Systra (Franța) – Metrans Engineering SRL, cu o ofertă de 30,1 milioane de lei. Tot atunci, primarul Emil Boc declara că nu se aşteaptă ca proiectul să fie blocat în contestaţii.

Metroul SA a oferit prețul cel mai mic

Și totuși, participantul a cărui ofertă a fost plasată pe locul 2, Metroul SA, a depus pe 8 noiembrie contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Pe lângă faptul că preţul oferit de Metroul SA, de respectiv 29,38 milioane de lei, a fost mai mic decât cel al asocierii declarate câştigătoare, reprezentanţii companiei bucureştene acuză şi depunctarea artificială a ofertei lor. Mai mult, aceştia spun că Primăria Cluj Napoca avea obligaţia să elimine din licitaţie asocierea declarată câştigătoare, întrucât din ea face parte chiar firma care a oferit consultanţă pentru elaborarea documentaţiei.

Cinci oferte la licitația pentru linia de metrou din Cluj Napoca

Este vorba de Metrans Engineering SRL, firmă deţinută de Radu Gabriel Dumitru şi Ionel Oprea, Potrivit datelor publice, Primăria Cluj Napoca a acordat acestei firme prin atribuire directă un contract de 100.000 de lei în toamna anului trecut. Contractul viza consultanţă chiar pentru realizarea caietului de sarcini al licitaţiei pe care Metrans urma să o câştige un an mai târziu cu partenerii italieni şi francezi.

Primăria Cluj – Napoca a primit cinci oferte la licitaţia pentru studiile necesare realizării metroului şi trenului metropolitan. Emil Boc şi primarii a şase comune au semnat, în aprilie, acordul de asociere pentru realizarea metroului şi a trenului metropolitan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
The King’s Singers, în concert la Opera Română din Cluj-Napoca

Cei șase membri ai grupului a cappella, The King’s Singers , contratenorii Patrick Dunachie și Edward Button, tenorul Julian Gregory,...

Închide