Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Maghiarii din Cluj-Napoca vor și mesaje în limba lor la Târgul de Crăciun din Piața Unirii. Sunteți de acord?

Maghiari din grupul Musai-Muszaj din Cluj-Napoca au postat un text prin care cere ca la Târgul de Crăciun din Piața Unirii care se deschide vineri seara de la ora 19,15, să fie și mesaje de întâmpinare în limba lor maternă.

”Prietenii noștri români! În lipsa egalității lingvisitice, Clujul va rămâne un oraș intolerant, suferind de nevroze istorice. Nu este adevărat că nu este loc pentru a afișa mesajele de întâmpinare ale Târgului de Crăciun și în limba maghiară! Nu poate fi normal faptul că de decenii, limba a 50.000 cetățeni este expulzată metodic din spațiile publice ale orașului! Prietenilor adevărați nu e este frică unul de celălalt. Prietenii adevărați au încredere unul în celălalt”, au scris maghiarii de la grupul Musai – Muszaj.

Astfel, în opinia lor, la porțile de intrare din Piața Unirii ar trebui să scrie atât ”Târgul de Crăciun” cât și ”Karacsonyi Vasar”.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Apel de la Cluj la ministrul Agriculturii pentru creșterea numărului de bivoli. România era, în 1990, campioana Europei!

Avram Fițiu, cadru didactic la Facultatea de Agricultură a USAMV Cluj-Napoca, a făcut un apel ministrului Agriculturii, Adrian Oros, să...

Închide