Ultima actualizare: ieri, 14:46
Locale

FOTO. Cum funcționa „clinica” clujeanului Oltean. 500 de euro/ședința de Ayahuasca

Fostul şef al DIPI (Direcţia de informaţii şi protecţie internă a Ministerului Afacerilor Interne), cujeanul Gelu Oltean, a fost arestat preventiv într-un dosar de trafic de droguri, Ayahuasca, alături de concubina sa şi un cetăţean britanic, încsa și 500 de euro pentru o ședință de “şamanism”.

Gelu Olteanu ar fi organizat într-o casă din judeţul Dâmboviţa reuniuni de consum de droguri, Ayahuasca, inclusiv DMT, un drog puternic halucinogen şi considerat de mare risc, fiecare persoană participantă plătind în jur de 500 de euro.

La aceste reuniuni de consum de droguri ar fi participat uneori şi zeci de persoane.

DMT este o substanţă psihoactivă endogenă care produce puternice halucinaţii vizuale. Amestecul shamanic Ayahuasca, folosit în anumite triburi amerindiene din Amazon şi nu numai, are ca substanţă de bază DMT-ul.

Ayahuasca este un amestec de ierburi, folosit în trecut în scopuri religioase și șamanice în bazinul amazonian, cu toate că cercetările arată că a fost utilizat prima dată în secolul al XIX-lea. Potrivit rhrn.ro, Ayahuasca, cunoscut, în funcție de contextul cultural și sub denumirile de Caapi, Natema, Mihi, Yage, Santo Daime, sau La Purga face parte din familia Quechua, termen ce se traduce prin „spiritul viței de vie”. Ayahuasca este un amestec de mai multe plante ce se realizează prin fierbere la foc mic, pentru a obține o substanță concentrată ce se bea ulterior. Se prepară în modalități variate în funcție de cultură, dar întotdeauna conține Banisteriopsiscaapi și o plantă ce are în componență dimethyltryptamină (DMT), de obicei Psychotria viridis.

Totul, sub supravegherea unui şaman

În general este consumată sub supravegherea unui șaman ce folosește și descântece, într-un mediu slab luminat, combinație ce produce câteva ore de halucinații profunde. Toate aceste elemente induc ideea că se poate comunica cu lumea spiritelor și se poate atinge vindecarea fizică, psihică și spirituală.

În urma consumului de ayahuasca pot surveni sentimente intense de frică, greață și chiar viziuni despre moarte. Toate acestea fac ca planta să fie folosită, de obicei, numai în scopuri ritualice sau terapeutice.

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Imagine rară. Turnul Croitorilor (1898), lângă care a fost expus în ţeapă Baba Novac

Turnul Croitorilor (1898), lângă care a fost expus în ţeapă Baba Novac. Turnul Croitorilor, într-o carte poştală din 1898 (arhiva...

Închide