Ultima actualizare: Wednesday at 11:08
Locale

FOTO. Peste 500 de clădiri din Cluj-Napoca reabilitate ca urmare a supraimpozitării

Peste 500 de clădiri din Cluj-Napoca au fost reabilitate ca urmare a supraimpozitării, a anunţat primarul Emil Boc pe pagina de Facebook.

Redăm mesajul edilului:

Primăria continuă politica de impozitare cu 500% pentru clădirile degradate din zona centrală. Ca urmare a supraimpozitării, în perioada 2016-2019 au fost reabilitate 535 imobile. Primăria Cluj-Napoca va continua și în 2020 acest program.

Începând cu anul 2016, Primăria municipiului Cluj-Napoca – prin Direcția Generală Poliția Locală – realizează un amplu proces de inspecție și control asupra clădirilor din municipiu a căror fațade sunt degradate. Clădirile identificate ca fiind degradate sunt propuse apoi pentru supraimpozitare cu 500% începând cu anul următor.

Scopul principal al acestui program de refațadizări este de a oferi sprijin și consultanță proprietarilor, în vederea recondiționării clădirilor.

Peste 80 de imobile, în curs de reabilitare

În urma politicii publice stabilite de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, a activității desfășurate de către polițiștii locali și a întânirilor organizate de municipalitate cu proprietarii imobilelor din zona vizată, au fost refațadizate 535 de imobile, iar 88 de imobile sunt în curs de reabilitare.

Acest program de impozitare cu 500% a clădirilor degradate va continua, impactul concret asupra zonelor unde s-a intervenit fiind vizibil pentru întreaga comunitate.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu local din data de 19 decembrie sunt incluse o serie de proiecte de hotărâri ce vizează continuarea programului în anul 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Gelu Oltean, despre ayahuasca: Este tratament de purificare a sufletului (interviu EVZ)

Fostul şef al DIPI (Direcţia de informaţii şi protecţie internă a Ministerului Afacerilor Interne), cujeanul Gelu Oltean, arestat într-un dosar...

Închide