Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Fotografie de nuntă a fondatorilor fotografiei de reportaj, Cluj, 1900

Fotografie de nuntă din jurul anului 1900, realizată de Fraţii Dunky din Cluj (arhiva www.portalcj.ro). Fraţii Dunky -Dunky Kalman (1858-1935) şi Dunky Ferenc (1860-1941) au avut un atelier foto la Cluj începând cu 1886. Atelierul era la actuala adresă din Piaţa Unirii 11, casa Wass Ottilia, unde a fost realizată şi această fotografie de nuntă.

Printre altele, cei doi fraţi au fost fondatorii fotografiei de reportaj din Transilvania şi au fotografiat vizita la Cluj a împăratului Franz Josef din anul 1895. De asemenea, au fotografiat spectacolul baletului vienez pe scena clujeană din anul 1888, au realizat fotografiile oficiale de la dezvelirea statuii ecvestre a regelui Matia Corvin, portretul lui Samuel Brassai etc. În anul 1898, fraţii Dunky au primit distincţia de “Fotografi ai Curţii” (imperiale). De asemenea, au ptrimit medalia de argint la Expoziţia Industrială de la Dej din anul 1887. În plus, o diplomă de merit la Expoziţia Milenară de la Budapesta din anul 1896, diploma de onoare la Expoziţia Universale din 1900 de la Paris şi marele premiu şi medalia de aur la Expoziţia Industrială de la Londra.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO&VIDEO Marș – protest față de chiriile ”nebune” din Cluj-Napoca. Oamenii au cerut înghețarea chiriilor

Clujenii au protestat în această seară față de chiriile nebune din Cluj-Napoca într-un marș prin centrul orașului. Ei s-au întâlni...

Închide