Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

FOTO&VIDEO Marș – protest față de chiriile ”nebune” din Cluj-Napoca. Oamenii au cerut înghețarea chiriilor

Clujenii au protestat în această seară față de chiriile nebune din Cluj-Napoca într-un marș prin centrul orașului. Ei s-au întâlni la Clopot, pe Bulevardul Eroilor, unde au afișat pancarte cu mesaje ”Case pentru oameni, nu pentru profit”, ”Cluj fără rasism”, “Oraș universitar, îți lasă un gust amar” sau ”Dă Doamne să dispară piața imobiliară”, după care au scandat ”Solidaritate”, ”Locuințe sociale, nu afaceri imobiliare”, ”Boc, nu îți bate joc, pune casele la loc”.

 “17 decembrie este Ziua Împotriva Evacuărilor astfel că a venit timpul ca, împreună, evacuați și chiriași să ne cerem drepturile în Cluj-Napoca, orașul chiriilor nebune. Trebuie să ne arătăm solidari împotriva chiriilor prea mari. De asemenea, comemorăm și 9 ani de la mutarea forțată a 350 persoane de etnie romă de pe strada Coastei în proximitatea rampelor de deșeuri ale municipiului Cluj-Napoca.

O soluție, după modelul altor orașe ca Berlin sau Barcelona, este înghețarea chiriilor sau supraimpozitarea proprietarilor și a dezvoltatorilor imobiliari care închiriază mai multe apartamente”, a spus unul dintre participanți.

Protestatarii au încheiat marșul în fața Primăriei Cluj-Napoca unde au cântat Colinda solidarității.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Acord al ISJ Cluj cu Partida Romilor. Meditații la română și matematică pentru elevii romi, vor fi ajutați să frecventeze școala

Partida Romilor Pro Europa Cluj, a semnat azi Acordul de Parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Județean Cluj, care vizeaza dezvoltarea procesului...

Închide