Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Îndemnul clujeanului Ioan Aurel Pop către români: Să lăsăm deoparte ranchiuna

Îndemnul clujeanului Ioan Aurel Pop către români. Preşedintele Academiei Române, clujeanul Ioan Aurel Pop, a lansat astăzi un îndemn către români, cu ocazia comemorării evenimentelor din 1989.

Iată care este îndemnul clujeanului Ioan Aurel Pop către români: “Este bine să lăsăm deoparte ranchiuna şi să procedăm la îndemnul pe care ni l-au adresat eroii. E un prilej de cumpănire, de corectare a unor erori, de construire a societăţii democratice”.

El a mai spus că la revoluţie, idealul nostru era o societate democratică bazată pe valorile şi virtuţile consacrate şi verificate, o societate fără dictatură şi fără comunism.

“Dacă nu am reuşit încă să avem o astfel de societate în toate articulaţiile sale nu e vina lor, a eroilor care ne-au arătat şi edificat calea. E vina noastră, care am fi putut fi viţă de eroi, e vina noastră, pentru că n-am ştiut să urmăm calea întocmai”, a mai spus preşedintele Academiei Române.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Drama familiilor a doi eroi ai revoluţiei din Cluj: Călin Nemeş şi Lucian Matiş. „Cerne, Doamne, liniştea uitării / peste nesfârşita suferinţă…”

Când vine vorba de fiul său, Călin, ochii doamnei Maria se înţepenesc şi privirea îi trece dincolo de pereţii camerei....

Închide