Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Petiție online. Profesorii clujeni să nu se mai ocupe de abonamentele CTP ale elevilor

O petiție online, intitulată “Abonamentele de transport ale elevilor nu ar trebui să fie responsabilitatea profesorilor”, inițiată de profesori din învățământul preuniversitar clujean, a strâns circa 1000 de semnături și a fost depusă și în format tipărit la registraturile Primăriei Cluj-Napoca, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca.

În petiție, inițiatorii își exprimă public indignarea privind procedura de acordare a legitimațiilor de călătorie gratuită, pe 1 sau 2 linii de transport în comun, elevilor din învățământul preuniversitar clujean;

”Vrem să transmitem public refuzul nostru de a mai fi implicați, în viitor, în această procedură birocratică deoarece la începutul anului școlar, profesorilor li se cere să studieze hotărâri ale Consiliului Local Cluj-Napoca și legislația privind transportul public, să transmită și să explice părinților această legislație, să preia de la părinți solicitarea de abonament / o declarație pe propria răspundere, să preia adeverințe provenite de la diverse instituții unde elevii desfășoară activități extrașcolare, să preia legitimațiile de transport ale elevilor,, să întocmească mai multe tipuri de tabele care conțin diverse date personale ale elevilor care solicită abonamente.

De asemenea, să verifice corectitudinea declarațiilor date de părinți, să verifice dacă liniile de transport solicitate se potrivesc cu domiciliul elevului, să poarte o corespondență stufoasă cu părinții elevilor pe această temă”, scrie în petiție.

Ce mai trebuie să facă profesorii?

În plus, cadrele didactice trebuie să predea documentele menționate la secretariatul școlii, sub semnătură, urmând ca acestea să fie transmise către Compania de Transport Public Cluj-Napoca, să preia cardurile noi sau reîncărcate de la secretariatul școlii, să distribuie legitimațiile de transport (carduri noi sau reîncărcate) elevilor.

”Vă atragem atenția că noi suntem profesori. Nu suntem nici funcționari în administrație, nici notari, nici polițiști, nici documentariști. Pe această cale, vă solicităm să regândiți legislația locală în domeniu și să nu mai includeți profesorii în procedura de acordare a legitimațiilor gratuite de transport în comun! Vă atragem atenția că, fără sprijinul profesorilor, personalul didactic auxiliar din școli nu poate face față volumului imens de muncă necesar acestei operațiuni birocratice!”, au mai spus profesorii clujeni.

Aceștia propun ca soluție ca elevii din învățământul preuniversitar clujean să beneficieze de transport public gratuit, în baza carnetului de elev vizat pe anul școlar în curs.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
A doua maşină răsturnată azi. Şi multe alte accidente. Conduceţi cu grijă!

După maşină răsturnată la Selgros, avem informaţii despre o altă maşină răsturnată astăzi, de această dată la Mociu. "Autoturism condus...

Închide