Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Rampa de gunoi de la Pata Rât a fost închisă cu 53,6 milioane de lei

A doua mare rampă de gunoi a României, de la Pata Rât,  veche de 70 de ani și întinsă pe 22 de hectare, a fost închisă și ecologizată de Consiliul Județean (CJ) Cluj în urma unei investiții de 53,6 milioane de lei.

”Rampa de gunoi de la Pata Rât, veche de peste 70 de ani, a fost închisă și ecologizată, astfel că a devenit istorie. A doua mare rampă de gunoi a României, după cea din București, și una dintre cele mai mari din Europa, întinsă pe 22 de hectare și pe care era depozitată o cantitate de 2,9 milioane de mc de deșeuri, nu mai poluează. Am reușit să închidem rampa înainte de termenul care era martie 2020. Aici erau depozitate deșeuri din perioada comunistă, închiderea rampei de la Pata Rât fiind, de departe, cel mai complex și dificil proiect derulat de CJ Cluj. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la 53,6 de milioane de lei, majoritatea fonduri europene”, a spus Alin Tișe, preşedintele CJ Cluj.

La Pata Rât s-a înregistrat, în 2017, o alunecare de teren de 300 de m, care punea în pericol centura de ocolire Vâlcele – Apahida a municipiului Cluj-Napoca, iar lichidul toxic rezultat din dizolvarea deșeurilor s-a revărsat în Pârâul Zăpodie.

În județ urmează să mai fie închise rampele neconforme de la Dej și de la Câmpia Turzii. Lucrările de închidere la rampa de la Dej sunt finalizate și mai urmează recepția, iar la Câmpia Turzii lucrările sunt realizate în proporție de 16%.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Grefierii protestează. Când aţi văzut grefier dormind ca parlamentarii?

Peste 150 de grefieri din Cluj-Napoca au declanşat un protest față de intenția Guvernului de a le tăia pensiile de...

Închide