Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Grefierii protestează. Când aţi văzut grefier dormind ca parlamentarii?

Peste 150 de grefieri din Cluj-Napoca au declanşat un protest față de intenția Guvernului de a le tăia pensiile de serviciu.

Protestatarii s-au adunat în holul Palatului de Justiție Cluj cu mesaje precum ”Protest”, ”Salariul grefierilor reprezintă singura sursă de venit”, ”Funcția de grefier este incompatibilă cu orice altă funcție publică”.

”Un complet de judecată nu poate să funcționeze fără judecător dar nici fără grefier. În cadrul sistemului nostru, al Ministerului de Justiție, atât judecătorii cât și grefierii au parte de o viață foarte crudă. Noi știm când trebuie să venim la serviciu dar nu știm când plecăm. Noi nu avem pensii speciale noi avem pensie de serviciu. Nu putem avea venituri suplimentare ca oricare român din țara asta, nici femeie de serviciu la blocul meu nu mă pot angaja pentru că sunt incompatibilă. Pentru ce are un parlamentar pensie specială? Vă rog să îmi spuneți când ați văzut un grefier să doarmă în sala de ședință așa cum am văzut parlamentarii?”, a spus grefierul Aura Mureșan.

La protest participă grefieri de la Curtea de Apel Cluj, Judecătoria Cluj-Napoca, Tribunalul specializat Cluj și Tribunalul Cluj.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Percheziţii la Spiru Haret. Procurorii caută cumpărători de diplome de la Cluj

Percheziţii la Spiru Haret. Procurorii DIICOT au descins în această dimineaţă la Universitatea Spiru Haret din Bucureşti dar şi în...

Închide