Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Romii din Cluj au sărbătorit Ziua Minorităților Naționale, vor integrare în societate

Romii din județul Cluj au sărbătorit azi Ziua Minorităților Naționale, în cadrul unei mese rotunde la care au participat liderii Partidei Romilor ”Pro Europa”, reprezentanți ai instituțiilor locale – Poliție, Jandarmerie, DSP, dar și mediatori școlari romi și experți din primării.

Președintele Partidei Romilor Cluj ”Pro Europa”, Aurel Roșianu, a declarat că minoritatea romă acordă o importanță deosebită Zilei Minorităților Naționale, astfel că au fost mobilizate în județ cele 20 de filiale ale Partidei Romilor.

”Aceste filiale le-am constituit cu oameni tineri și educați. Dorim ca aceste filiale să schimbe mentalitățile din comunitățile de romi din județul Cluj, să sprijine comunitatea și să candideze la alegerile locale de anul viitor în consiliile locale pentru a deveni lideri recunoscuți în comunitatea romă. Am înființat și un departament creștin al filialei județene, deoarece educația creștină prinde în rândul romilor, care își doresc integrarea în societate. Vrem să integrăm romii, de la cel mai mic mmebru al comunității, până la cel mai în vârstă”, a spus Roșianu.

Partida Romilor ”Pro Europa” Cluj coordonează activitatea politică pe cinci județe din Regiunea de Nord-Vest, fiind o filială regională.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Transport în comun exclusiv electric la Turda, au fost cumpărate 20 de autobuze din fonduri europene

Municipiul Turda este primul din țară care oferă locuitorilor un transport în comun exclusiv electric, asta după ce au fost...

Închide