Ultima actualizare: ieri, 10:08
Locale

VIDEO. Pădurea Hoia-Baciu, spaima lumii de la marginea Clujului

Pădurea Hoia-Baciu, aflată la marginea Clujului, stârneşte controverse ca urmare a unor fenomene inexplicabile, susţin cei care au studiat problema.

Ea a ajuns, în 2017, după un top realizat de Independent, cea mai înfricoşătoare pădure din lume.

În 2019, tot Pădurea Hoia-Baciu a fost inclusă de cotidianul spaniol El Mundo pe lista principalelor destinații pentru cei doritori de fenomene stranii, greu de explicat.

Pădurea Hoia-Baciu a intrat în atenţia presei internaţionale şi a celor preocupaţi de domeniu în 1968, după ce un tehnician militar, Emil Barnea, a fotografiat ceea ce -susţinea el, dar şi mulţi alţii- că ar fi fost un OZN. În aceeaşi pădure -de unde îi vine şi numele-, odinioară ar fi dispărut un cioban cu tot cu cele 200 de oi ale sale.

Dincolo de adevărul sau falsul celor ce se spun despre Pădurea Hoia-Baciu, cert este faptul că acesta este unul dintre cele mai vizitate locuri din judeţul Cluj şi nu numai, în special de turiştii străini.

Vă prezentăm mai jos un documentar despre Pădurea Hoia-Baciu.

“The Hoia-Baciu Forest – Truth or Legend este primul documentar turistic profesionist fãcut în România despre acest loc. (…) Documentarul conţine reconstituiri ale povestirilor celor care au experimentat fenomene stranii în timpul vizitelor în pădure”, spun realizatorii filmului.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

video: thehoiabaciuforest

foto: editiadedimineata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Campania Umanitară de Crăciun a CERT-Transilvania. Se merge cu mașini 4X4 la 130 de familii din Munții Apuseni

130 de familii cu o situație materială precară, bătrâni singuri precum și 90 de copii care locuiesc în inima Munților...

Închide