Ultima actualizare: ieri, 10:08
Locale

FOTO Artă a la Cluj. Cal troian de 4 m înălțime în expoziția româno – franceză ”Arta intervine în industrie”

Un cal troian realizat din resturi metalice, care are 4 m înălțime și cântărește câteva tone, a fost expus în această seară la expoziția ”Arta intervine în industrie” manifestare desfășurată într-o hală a unei companii franceze din Cluj-Napoca.

Opera de artă contemporană a fost creată de președintele Senatului USD, Ioan Sbârciu, și de artistul plastic Olimpia Bera.

”Românii au vândut fabricile, cei care le-au cumpărat le-au închiriat la francezi, francezii ni le-au oferit nouă gratis să lucrăm în ele iar din resturi metalice am făcut un cal troian. Am lucrat în colaborare cu Olimpia Bera câteva luni, cu ajutorul specialiștilor de la firma franceză care găzduiește exponatul. Calul troian are peste 4 m înălțime și cântărește câteva tone”, a spus Sbârciu.

Olimpia Bera a declarat la rândul său că întâlnirea dintre artă și industrie este una fericită, în condițiile în care artiștii plastici au avut ocazia să lucreze într-o fabrică în care se desfășoară activități.

Expoziția a fost organizată de Clubul Francofoni al Oamenilor de Afaceri din Cluj iar la eveniment au participat, printre alții, consulul onorific al Franței la Cluj, Pascal Fesneau, directorul Institutului Francez, Ioana Costaș, și prefectul Mircea Abrudean.

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO EXCLUSIV. Bărbatul cu faţa zdrobită de poliţist: “M-a lovit cu rozeta şi mi-am pierdut cunoştinţa”

Bărbatul cu faţa zdrobită de poliţist: "M-a lovit cu rozeta şi mi-am pierdut cunoştinţa". Oasele feţei mi-s fracturate, mi-au pus...

Închide