Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

FOTO. UDMR sărbătorește la Cluj-Napoca 30 de ani de la înfiinţare

UDMR sărbătorește la Cluj-Napoca 30 de ani. Zeci de lideri ai UDMR din toată Transilvania, în frunte cu președintele Kelemen Hunor, s-au adunat astăzi la Cluj-Napoca pentru a sărbători 30 de ani de la înfiinţarea formaţiunii.

La începutul Consiliului Reprezentanţilor Unionali au fost acordate distincțiile ”Bradul de Argint” unor personalități maghiare, iar în cadrul ședinței este programată alegerea președintelui acestui for și stabilirea criteriilor pentru desemnarea candidaților Uniunii la alegerile locale din acest an.

“Strategia noastră este să ne păstrăm comunitatea maghiară aici, acasă, în România, în Transilvania, să dezvoltăm comunitatea şi să redobândim tot ceea ce ne luase dictatura comunistă. Acea determinare, acea nevoie despre care cred eu că a caracterizat comunitatea noastră şi în dictatura cea mai întunecată, să ne luăm soarta în mână, să construim şi să dovedim, să demonstrăm că suntem în stare să ne facem o patrie pe plaiurile natale. Să trăim ca o comunitate care îşi cunoaşte ţelurile şi care cunoaşte şi instrumentele cu ajutorul cărora poate să-şi atingă aceste obiective şi să rămână acasă, aici, în România”, a declarat Kelemen Hunor.

De asemenea, în cursul serii, la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca va avea loc o manifestare festivă de aniversare a 30 de ani de la înființarea UDMR.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Aproape 100 de noi locuri în creşe. Primăria Cluj-Napoca investeşte în acest an 4,5 milioane lei!

Aproape 100 de noi locuri în creşe. Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca prin Centrul bugetar de administrare creșe are actualmente în...

Închide