Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Doi candidați pentru funcția de rector al Universității Babeș-Bolyai Cluj

Două persoane și-au anunțat, până în acest moment, candidatura pentru funcția de rector al Universității Babeș-Bolyai din județul Cluj. Este vorba despre psihologul Daniel David, prorector științific al instituției, respectiv profesorul universitar Ioan Chirilă, președintele Senatului UBB.

Chirilă intră în cursă cu încredere și consideră experiența sa managerială un atu.

„Încercăm să alegem un profil orientat înspre ideea creării unui climat de pace, liniște și de bună înțelegere, dar care să aibă, pe de altă parte, dispoziția și elementele necesare să susțină ideea competitivității și a creșterii calității. De asemenea, ne dorim să creăm competențe reale și diversificate pentru studenții care se pregătesc în universitatea noastră; legătura prin ceea ce se numește angajabilitatea absolvenților cu societatea să se consolideze și mai bine”, a declarat profesorul Ioan Chirilă, potrivit EBS Radio.

Pe de altă parte, psihologul Daniel David a precizat că șansa de a fi rector ar fi pentru el o oportunitate de a servi universitatea, nu o miză de carieră.

Pentru mine a fi rectorul UBB nu este o miză de carieră, ci o oportunitate de a servi o universitate/comunitate cu un trecut fabulos, cu un prezent dinamic și cu un potențial mare de exprimat în viitor. De aceea nu vreau să duc lupte și campanii la limită, ci, dacă este să candidez, sper la o susținere și o acceptare largă din partea comunității UBB (colegi și studenți). Simt că UBB are un potențial extraordinar care așteaptă să se exprime, dar că numai cu o astfel de susținere largă putem face acest lucru; altfel, poziția de rector devine mai mult o galonare personală, iar eu am fost mereu alergic la concentrarea puterii și la “măriri” instituționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. UDMR sărbătorește la Cluj-Napoca 30 de ani de la înfiinţare

UDMR sărbătorește la Cluj-Napoca 30 de ani. Zeci de lideri ai UDMR din toată Transilvania, în frunte cu președintele Kelemen...

Închide