Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

FOTOGALERIE. Clujeanul cu 50 de biserici pictate. Record mondial. Viorel Nimigeanu, Restituiri: „Lumina divină şi iubirea între oameni leagă viaţa”

Clujeanul cu 50 de biserici pictate. Record mondial. Viorel Nimigeanu, Restituiri: „Lumina divină şi iubirea între oameni leagă viaţa”.

Pictorul clujean Viorel Nimigeanu, într-o nouă expoziţie personală, „Restituiri”. Expoziţia, cu 21 de piese, este organizată de Camera de Comerţ Româno-Suedeză RoSwedCham. Vernisajul are loc astăzi, 27 ianuarie, la Bastionul Croitorilor, de la ora 17,00.

„Iubitorilor de artă li se oferă a nu ştiu câta întâlnire cu atelierul şi cu truda, mă rog, pictorului Viorel Nimigeanu, care întotdeauna, cu drag, vă oferă şi vă îmbrăţişează şi vă aşteaptă. Această expoziţie este o selecţie cu ultimele piese, deşi, ici, colo, mai pătrunde câte un ochi al timpului cu piese mai vechi, din Paris, Maramureş”, a declarat, pentru www.portalcj.ro, Viorel Nimigeanu.

 

Record mondial la biserici pictate

Pictorul clujean a pictat până acum 50 de biserici şi deţine recordul mondial din acest punct de vedere.

„Fiecare om are subiectivitatea lui, de unde se hrăneşte, de unde se încarcă, dar toate acestea nu au nicio şansă să rodească dacă nu vine lumina divină şi iubirea între oameni. Astea leagă viaţa. Aici e esenţa vieţii, în dimensiunea nădejde, credinţă şi iubire. Dar vine şi mărturisirea şi vine lumina şi iubirea, a doua oară, între oameni, pe orizontală. Toate astea creează acea duminică a sufletului, care nu cunoaşte durere, nu cunoaşte întristare, nu cunoaşte răutate”, a mai spus Viorel Nimigeanu pentru www.portalcj.ro.

Una dintre lucrările sale din expoziţie (vezi foto) este de mari dimensiuni şi prezintă o viziune asupra Veneţiei, inundată în urmă cu două luni.

„Am stat la Veneţia. În această piesă e clepsidra timpului, cerul şi apa. Dacă duceţi imaginar nişte linii, o să descoperiţi clepsidra. Şi, de fapt, ăştia suntem oamenii”, explică pictorul clujean.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.
Clujeanul cu 50 de biserici pictate. Record mondial. Viorel Nimigeanu, Restituiri: „Lumina divină şi iubirea între oameni leagă viaţa”:

vezi şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Un șofer s-a răsturnat cu BMW-ul duminică seara la Podul N

Șoferul unui autoturism marca BMW, aparent în stare de ebrietate, s-a răsturnat duminică noapte la Podul N. El nu ar...

Închide