Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Hoțul care a furat de la clienții unui restaurant din Piața Muzeului, prins de polițiști. Judecătorii i-au dat control judiciar

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 1 Poliție au identificat și reținut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de comiterea mai multor furturi caz despre care portalcj.ro a scris la începutul lunii ianuarie.

”Conform probatoriului administrat, la data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 20:00, cel în cauză – un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Cluj-Napoca, aflându-se în incinta unui restaurant din Piața Muzeului, ar fi profitat de neatenția persoanei vătămate și i-ar fi sustras acesteia un portmoneu din buzunarul hainei care era așezată pe spătarul scaunului. Astfel, i-a cauzat acesteia un prejudiciu de peste 3000 de lei”, au spus polițiștii clujeni.

Furtul a avut loc în restaurantul Muura din Piața Muzeului dar în urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul ar mai fi comis trei furturi în perioada 15  – 22  noiembrie 2019, din imobile situate pe raza municipiului Cluj-Napoca, cauzând un prejudiciu de circa 300 de lei.

A fost reținut de polițiști, judecătorii i-au dat control judiciar

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, faptă prevăzută de Codul penal. În cursul zilei de azi, bărbatul a fost plasat sub control judiciar de către magistrați.

Avertismentul Poliției

Sunt hoți care profită de neatenția persoanelor prezente în restaurante, de mediul care îmbie la relaxare și destindere și acționează în scopul sustragerii de bunuri.

Se așează aproape de aceste persoane și speculează momentul prielnic și modul de acțiune în funcție de împrejurările concrete. O haină lăsată pe spătarul unui scaun, în afara câmpului vizual, poate reprezenta o invitație la buzunăreală pentru cei predispuși la comiterea de furturi.

Fiți atenți la persoanele din jurul dumneavoastră și acordați o mai mare atenție bunurilor de valoare!

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Echipamente medicale de ultimă generație pentru Institutul Oncologic Cluj-Napoca, au costat 500.000 de lei

Consiliul Județean Cluj a achiziționat nouă noi echipamente și aparaturi medicale ultraperformante care au fost deja date în folosință în...

Închide