Ultima actualizare: 3.4.2024
Peste 9.600 de măști ajung la spitalele din județul Cluj
Locale

Măştile folosite împotriva virusului din China sunt fabricate în… China

Măştile folosite împotriva virusului din China sunt fabricate în… China. Majoritatea măştilor chirurgicale folosite de oamenii de rând pentru a se proteja de viruşi sunt fabricate tocmai în China, au declarat pentru PortalCJ, surse din domeniu.

Este cunoscut faptul că multe produse de unică folosinţă provin din China tocmai din cauza preţurilor mici, în această situaţie fiind şi măştile de protecţie împotriva viruşilor, cele mai multe fabrici fiind în provincia Shandong.

Managerul unei astfel de fabrici a declarat pentru Reuters că se simte o lipsă acută de astfel mpşti de pe piaţă. Dacă producţia normală a fabricii este de 400.000 de bucăți zilnic, în această perioadă sunt solicitări şi de 200 de milioane de măști pe zi.

Totuși, specialiștii din domeniu spun că periculosul coronavirul din China nu se transmite prin astfel de produse, ci doar de la om la om.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat joi dimineață că 170 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte peste 1.700 de cazuri au fost confirmate.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Cursuri suspendate din cauza gripei în Cluj. Două şcoli sunt afectate

Cursuri suspendate din cauza gripei în Cluj. Două şcoli sunt afectate Două şcoli din Cluj sunt afectate din cauza gripei....

Închide