Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

MOBILIZARE. O fetiță din Cluj, diagnosticată cu leucemie, are nevoie urgentă de bani

ACTUALIZARE. Fetița a pierdut lupta cu viața luni, 3 februarie 2020.

O fetiță, în vârstă de 10 ani, din Cluj-Napoca a fost diagnosticată cu leucemie limfoblastică, iar tratamentul o costă 80.000 de euro și poate fi făcut doar în Belgia. Familia are nevoie urgentă de bani deoarece starea de sănătate se agravează de la o zi la alta, iar durerile prin care trece sunt de neimaginat.

„Denisei, la vârsta de zece ani și un pic peste, i-a fost luată bucuria copilăriei. A fost diagnosticata cu boala cea mai grea care ar putea încerca pe oricine, copil sau adult: leucemie limfoblastica. De atunci, din întunecată toamna a lui 2018, lupta ei pentru viata a început.

Holul spitalului al secției de oncologie al spitalului Pediatrie 2 Cluj i-a devenit alee de plimbare, iar pereții reci ai salonului i-au devenit casa. Spitalizare îndelungată, cure de citostatice, reacții adverse tot mai dureroase. Curajoasă și puternica din fire, în inocenta ei de copil, a triumfat.

Dar, o alta vorba din popor, spune ca o minune nu ține mai mult de 3 zile. Ei bine, în cazul ei, a ținut. A ținut 3 luni,pana atunci când, la controlul de rutina (a 4 a luna), vestea de care se temeau cel mai mult a venit.

În disperarea lor de a-și ajuta copila, părinții au efectuat testul de compatibilitate pentru transplant cu fratele fetitei, dar acesta a ieșit negativ. Alta cura de citostatice, alte suferințe, alte chinuri. Cunoscuta deja situația spitalelor din tara, micuța Denisa a contactat și o infecție spitalicească de colon, infecție care ii putea fi fatala.

Și, cum niciodată o situație nefasta nu vine singura, durerile și stările ei s-au înrăutățit de la zi la zi, de la clipa la clipa. Acum, își striga suferința la propriu, pe patul de spital, cu ultimele sale puteri. Secătuita și lipsita de vlaga, parca în așteptarea ca un miracol sa se întâmple, își urla durerea sfâșietoare.

Șansa ei la viata atârnă de un fir fragil de ață. Totul se mai rezumă la o suma mult prea mare de bani, imposibila de strâns familiei fără sprijinul oamenilor de bine. Belgia o așteaptă, optimista, dispusa sa ii redea dreptul la viata în schimbul sumei de 80000 €, bani care trebuie strânși cât mai urgent, starea ei agravandu-se constant”, se arată într-un apel numit O șansă la viață pentru Denisa.

Cei ce doresc să o ajute, pot contacta familia la numerele de telefon: 0740466057, 0740466057.

Donațiile se pot face în conturile părinților:

Cont EUR BE 85377117628806 – Bolog Irina
Cont RON RO96BRDE130SV27581971300 – Bolog Petru

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Dominic Miller, chitaristul lui Sting, pentru a doua oară în concert la Cluj

Chitaristul Dominic Miller, partener de scenă al lui Sting de aproape 30 de ani, va concerta la Cluj-Napoca în 17...

Închide