Ultima actualizare: 8.2.2024
Diverse

Șase decese cauzate de gripă în România

Șase decese au fost cauzate de gripă în România, ultima victimă fiind un bărbat de 67 de ani din Bistriţa-Năsăud, cu boli asociate.

Potrivit ultimelor datele prezentate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrate la nivel naţional, în perioada 13-19 ianuarie, a fost de 81.646, cu 30,6% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent, dar cu 11,4% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (73.257).

La nivel naţional s-au înregistrat 1.389 cazuri de gripă clinică, mai puţine cu 40% comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului precedent.

Șase decese cauzate de gripă în România. Măsuri de siguranță și pentru coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe recomandă amânarea călătoriilor în provincia Hubei, localitatea Wuhan (China), până la normalizarea situaţiei, în contextul focarului de coronavirus.

MAE recomandă cetăţenilor români care se află deja în R.P. Chineză să urmeze măsurile de precauţie şi igienă recomandate în aceste situaţii şi să evite deplasarea în locurile unde sunt manipulate animale vii sau moarte, precum şi contactul cu persoane bolnave, în particular cu cele care prezintă simptome respiratorii.

Cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiţi: să respecte cu stricteţe anunţurile şi recomandările autorităţilor locale; să urmărească mass-media locale pentru a afla care sunt zonele cele mai afectate pentru a le putea evita; să îşi încheie asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Diverse
S-a descoperit primul caz de coronavirus în Germania

Ieri seara a fost confirmat primul caz de coronavirus în Germania. Potrivit Ministerului Sănătății din Bavaria este vorba despre un...

Închide