Ultima actualizare: Wednesday at 19:26
Locale

Transilvania Digitală, aproape 700 de angajați vor fi calificați în noile tehnologii

Filiala Transilvania a Asociației Române pentru Industria Electronică și de Software cu sediul în Cluj – Napoca anunță, împreună cu partenerii săi Know Team SRL și Asociația Transilvania IT,  demararea la finalul lunii decembrie 2019 a proiectului Transilvania Digitală Inovativă 2.0, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman (Cod proiect 127975).

”Obiectivul proiectului este dezvoltarea competențelor necesare accelerării adaptării industriei la schimbările structurale ale pieței orientate spre eficiență și inovație, în vederea îmbunătățirii poziției competitive a întreprinderilor mici şi mijlocii din Regiunea Nord-Vest care activeaza in domeniile Tehnologiei Informatiilor si Comunicatiilor, Industrii Creative, Lemn şi mobilă, Industria auto şi componente, Energie şi management de mediu”, au anunțat inițiatorii.

Proiectul va facilita instruirea a cel puțin 668 de angajați proveniți din 45 de întreprinderi mici și mijlocii din regiunea de Nord – Vest. Aceștia vor beneficia de programe de formare profesională prin care vor dobândi o calificare, își vor îmbunătăți performanțele individuale și competențele profesionale în domeniul tehnic sau non-tehnic, dezvoltând abilitățile necesare asigurării tranziției și adaptării activității organizaționale la dinamica sectorului economic.

Ce se dorește în urma implementării proiectului

  • perfecționarea cunoștințelor și a competențelor pentru 668 de angajați din IMM-uri pentru a crește avantajul competitiv și performanța organizațiilor
  • creșterea nivelului de calificare pentru un număr de 20 de persoane cărora li se vor evalua și certifica competentele dobândite la locul de munca, în meseriile de “Montator subansamble” și cea de “Operator MUCN”.
  • îmbunătățirea performanțelor organizaționale pentru 3 întreprinderi mici și mijlocii din Regiunea NV, prin introducerea unui program inovator de evaluare și de învățare la locul de munca.

Cât este valoarea proiectului?

Bugetul total al proiectului este în valoare de 4.063.804.30 lei, iar valoarea ajutorului financiar nerambursabil este de 3 973 348.51 lei. Perioada de implementare este de 18 luni (23 decembrie 2019 – 22 iunie 2021).
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Apus de Soare în Munţii Clujului. Ianuarie 1968

Apus de Soare în Munţii Clujului. Ianuarie 1968. O imagine de acum exact 52 de ani, într-o zi de iarnă...

Închide