Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Un clujean propune Primăriei o soluție pentru parcări, vrea parcometre în loc de abonamente

Clujeanul Puiu Adam propune o soluție la locurile de parcare din cartierele orașului, intenționând să inițieze și să trimită o petitie catre Consiliul Local Cluj-Napoca prin care sa se solicite desfiintarea abonamentelor de parcare din zonele rezidentiale si inlocuirea acestora cu parcometre.

”Putem lua exemplul Olandei. In toate orasele se aplica reguli simple de taxare. In zonele centrale taxarea se face pe durata programului de lucru iar in zonele rezidentiale in intervalul orar 18-24. Cei care nu doresc sa suporte costul taxarii orare au la dispozitie spatiile private ori parcarile de tip long-term parking. Acestea din urma pot fi amenajate intr-un interval scurt de timp pe spatiile detinute de Consiliul Local in toate zonele periferice ale orasului”, a scris clujeanul.

Toată lumea are de câștigat

El susține că toata lumea are de cistigat, mai putin profitorii (adica aceia care subinchiriaza locurile de parcare pe sume ce pornesc de la 30 euro/luna) si o categorie de proprietari auto care se deplaseaza cu masina de cel mult 2-3 ori pe luna.

”La un calcul simplu pornind de la valoarea de referinta de 1 leu/ora si un grad mediu de ocupare de 50% pe an, un singur loc de parcare din zona rezidentiala poate aduce 1.095 lei, mult mai mult decit un abonament. Prin mutarea masinilor ce stationeaza cu abonament pe locurile de parcare actuale, la periferia orasului, se poate face curatenie si se creaza noi oportunitati de parcare pentru aceia dintre noi care mergem cu masina in vizita la prieteni ori care nu am ‘mostenit din tata in fiu’ locul de parcare din fata blocului”, a încheiat Puiu Adam.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTOGALERIE. 5 maşini într-un accident în Mărăşti. A intervenit descarcerarea. Persoană spitalizată

5 maşini într-un accident în Mărăşti. Se pare că o persoană a fost rănită. Un accident rutier a avut loc...

Închide