Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

BCU, şi de-nvaţă, şi de nu. 1986, Piaţa Lucian Blaga

BCU, şi de-nvaţă, şi de nu. 1986, Piaţa Lucian Blaga.

O imgine din 1986 cu actuala Piaţă Lucian Blaga, care poartă şi numele Bibliotecii Centrale Universitare.

Actuala clădire a BCU a fost finalizată în 1908. BCU a fost înfiinţată în 1872. Mai întâi, bibioteca a funcţionat în clădirea centrală a Universităţii din Cluj.

Actuala clădire a  BCU a mai fost inaugurată o data, în 1920, sub autorităţile române. La inagurarea de atunci a participat familia regală, iar numele atribuit era “Bibiloteca Universităţii Regele Ferdinand I”.

“O dată cu înfiinţarea Universității din Cluj (1872) este creată și Biblioteca Universitară. Biblioteca  Muzeului Ardelean pune la dispoziția Universității, printr-un contract semnat la 29 august 1872, toate colecţiile sale de cărți, documente şi manuscrise. Ulterior, va intra în posesia bibliotecii şi colecţia de publicații a Arhivei guberniale, fondul bibliotecii Institutului Medico-Chirurgical, precum şi biblioteca istoricului Joseph Benigni. La început, biblioteca a funcţionat în diverse spații, mutându-se în noua clădire a Universităţii abia în toamna anului 1895. Primul director al bibliotecii a fost istoricul şi bibliograful Szabó Károly”, potrivit BCU Cluj.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

BCU, şi de-nvaţă, şi de nu. 1986, Piaţa Lucian Blaga:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Avertismentul UMF CLUJ referitor la coronoavirs. Trei universităţi din România şi-au închis porţile

Avertismentul UMF CLUJ referitor la coronoavirs. Trei universităţi din România şi-au închis porţile. Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu...

Închide