Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Clujul din nou sub galben de VISCOL

Clujul din nou sub galben de VISCOL. Administrația Națională de Meteorologie a emis o năuă avertizare de cod galben de vicol pentru județul Cluj. Interval de valabilitate este 26 februarie, ora 14:00 – 27 februarie, ora 21:00.

 În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari. Acoloa la rafală se vor atinge viteze de 70…110 km/h.


Din noaptea de miercuri spre joi (26/27 februarie) treptat vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și local va fi viscol.

Ninsori, temporar viscolite, vor fi și pe parcursul zilei de vineri, 28 februarie și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă (28/29 februarie).

Zone și fenomene vizate: la munte, îndeosebi în zona înaltă, intensificări ale vântului și viscol

Codul galben se anunță atunci când „fenomenele meteorologice anunțate (averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, temperaturi ridicate) sunt obișnuite pentru zona respectivă” care care pot deveni, temporar, periculoase pentru anumite activități. În general, în starea de cod galben există posibilitatea de creștere de debituri și de niveluri.

Anunțarea codului portocaliu implică faptul că sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare (vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger). Există, de asemenea, riscul de viituri pe râurile mici.

Codul roșu se anunță doar atunci când sunt prognozate fenomene meteorologice „periculoase de intensitate foarte mare (vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, caniculă, caniculă, ger)”. Există risc de viituri majore.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Clujul din nou sub galben de VISCOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. A luat foc un tren marfar la Cluj. Transportă azotat de amoniu

FOTO. A luat foc un tren marfar la Cluj. Transportă azotat de amoniu. Două autospeciale pentru stins incendii au fost...

Închide