Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

DSP Cluj, de râsul curcilor! Chestionar în limba chineză postat pe site pentru cei care vin din nordul Italiei

DSP Cluj a postat pe site-ul propriu chestionare în limba română, dar și în limbile engleză și chineză, care trebuie descărcate și completate obligatoriu de persoanele care revin în țară din nordul Italiei cu alte mijloace de transport decât avionul.

”Începând din data de 24 februarie 2020, persoanele revenite în țară de mai puțin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere regiunile Lombardia și Veneto, trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile și să evite orice contact cu alte persoane. În situația în care deplasarea în România s-a efectuat cu alte mijloace de transport decât cursele aeriene, persoanele în cauză au obligația să descarce de pe site-ul DSP Cluj chestionarul în vederea completării cu datele personale și de contact (datele vor fi utilizate în condițiile respectării legii confidențialității datelor cu caracter personal). Chestionarul completat va fi trimis în regim de urgență la adresele de e-mail: director@dspcluj.ro și epidemiologie@dspcluj.ro”, scrie în informarea respectivă.

Reprezentanții DSP Cluj recomandă persoanelor aflate în autoizolare măsurarea temperaturii de două ori pe zi și monitorizarea simptomelor respiratorii iar dacă în acest interval apar simptome ca febră, cefalee sau tuse seacă sunt obligate să apeleze serviciul de urgență 112, să informeze că au sosit din zona de risc cu noul coronavirus și să solicite transport la Spitalul Clinic de Boli infecțioase Cluj-Napoca.

La finalul informării sunt postate și chestionarele care trebuie descărcate și completate și care sunt în limba română, dar și în engleză și chineză.

Dacă cel în engleză mai este de înțeles, că poate sunt italieni care vin în România, cel în limba chineză cum se justifică? Vor citi chinezii care vin din nordul Italiei informarea în limba română și apoi vor completa chestionarul în limba lor?

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Se întorc acasă la Cluj-Napoca. Tot mai puțini școlari au părinții plecați în străinătate

Se întorc acasă, la Cluj-Napoca. Tot mai puțini școlari au părinții plecați în străinătate. Statistica a fost prezentată astăzi de...

Închide