Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Efectele coronavirusului: Clujeanul condamnat în China la închisoare nu poate fi adus în țară

Profesorul clujean Marius Balo, condamnat la 8 ani de închisoare în China, nu poate fi adus în România din cauza epidemiei de coronavirus. Întâlnirea comisiei penitenciarului a fost amânată până după data de 9 februarie, potrivit Mediafax.

Avocatul lui Marius Balo, Eugen Iordăchescu, a declarat, luni, corespondentului Mediafax, că activitatea instituțiilor publice din China a fost suspendată în perioada 3 – 9 februarie.

„Conform informațiilor pe care le-am primit din partea consulatului român din Shanghai, întâlnirea comisiei penitenciarului din China, prevăzută pe data de 4 februarie, a fost amânată. Motivul este prelungirea suspendării activității instituțiilor publice de la 3 la 9 februarie, din cauza epidemiei de coronavirus din China. Încă nu avem o dată certă pentru reprogramarea comisiei, însă sperăm ca imediat după 9 februarie să ni se comunice termenul reîntoarcerii lui Marius Balo în România”, a spus Iordăchescu.

El este închis de peste 5 ani

Ministerul Justiţiei a fost informat recent că autorităţile chineze au aprobat transferarea lui Marius Balo, profesorul universitar condamnat la opt ani de închisoare în statul asiatic, în România. Partea română urma să întreprindă demersuri pentru aducerea în ţară a lui Marius Balo, în cel mai scurt timp.

Cazul lui Marius Balo a fost prezentat în 11 iulie 2019 de avocatul Eugen Iordăchescu care declara într-o conferinţă de presă că Balo, profesor universitar şi antreprenor clujean, se află închis de peste cinci ani într-o închisoare din China unde este chinuit şi forţat să lucreze 12 ore pe zi, fiind condamnat la 8 ani pentru o presupusă infracţiune de fraudă contractuală, prejudiciul fiind de 80 de dolari.

Sursa: Digi24.ro

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Cod PORTOCALIU de inundații pe râul Someș

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis în urmă cu puțin timp o avertizare de cod portocaliu...

Închide