Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Elevii de la Transylvania College predau cursuri de educație financiară în cinci licee din Cluj-Napoca

Elevii din cadrul Money-FEST Committee, din Transylvania College (Cluj-Napoca), extind proiectul de educație financiară din școală în alte licee din oraș. Astfel, din luna martie 2020, zece elevi din Transylvania College vor preda cursuri de educație financiară în următoarele instituții de învățământ din Cluj-Napoca: Liceul de Arte Vizuale “Romulus Ladea”, Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu“, Colegiul Tehnic “Ana Aslan”, Liceul Teoretic “Lucian Blaga” și Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”.

Câte doi elevi din Transylvania College vor organiza ateliere de lucru pe teme de educație financiară cu un grup de 15 elevi din fiecare școală implicată în proiect. Mai apoi, elevii care au participat la cursuri vor disemina în rândul colegilor lor informațiile primite.

“Am dezvoltat un curriculum simplificat, pe capitole, la care am lucrat inclusiv cu specialiști în domeniu, pe care i-am rugat să ne explice diverse noțiuni care nu erau în manuale. De asemenea, am verificat și ce se predă la economie în școlile de stat. Printre lucrurile practice despre care vom vorbi se numără schimbul valutar, instrumente bancare, care e diferența dintre cardul de credit și cel de debit, ce e inflația, care sunt taxele directe și care sunt cele indirecte sau principii pentru economisirea banilor. Sunt foarte multe lucruri din domeniul economic pe care nu le înveți la școală sau pe care nu le aprofundezi și care ți-ar putea fi foarte folositoare. E important să nu depinzi de alții din punct de vedere financiar și ca să ajungi la asta trebuie să fii și bine documentat”, a explicat Georgiana Moiș, elevă în Transylvania College și membru în Money-FEST Committee.

În viitor, elevii din Money-FEST Committee își doresc să extindă rețeaua de școli în care să țină cursurile. Sponsorul proiectului este Banca Transilvania, care a sprijinit încă de la început, din 2011, programul de educație financiară organizat la Transylvania College.

Money-FEST și Transylvania College

Money-FEST Committee, din Transylvania College, este un grup format din 18 elevi de liceu. Comitetul are ca obiectiv dezvoltarea tinerilor și a comunităților prin intermediul educației financiare.
Transylvania College este o școală internațională non-profit, care oferă un parcurs educațional complet, de la creșă, până la liceu. Este singura școală internațională din Cluj-Napoca și din regiune acreditată de Ministerul Educației căreia i s-a oferit statutul oficial de Școală Britanică Internațională (BSO – British School Overseas), de către Departamentul pentru Educație din Marea Britanie, în urma unei serii de inspecții riguroase și complexe.

Transylvania College este membru acreditat al Consiliului Școlilor Britanice Internaționale (COBIS), membru Global Connections și membru al asociației mondiale a școlilor de elită Round Square. Ruxandra Mercea, director al Transylvania College, face parte din G30, un grup de experți în educație care include directori aleși de la 30 dintre cele mai inovative școli din întreaga lume. Din 2015 Transylvania College se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Indemnizație pentru creșterea nepoților votată în Senat

Senatul a adoptat tacit un proiect care prevede acordarea de indemnizație pentru creșterea nepoților. Astfel, bunicii care  își îngrijesc nepoții...

Închide