Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

FOTO. Curs universitar și joc de strategie lansate într-un autobuz electric la Cluj-Napoca!

Curs universitar și joc de strategie lansate într-un autobuz electric la Cluj-Napoca! În Cluj-Napoca, a avut loc un eveniment cu totul deosebit: într-un autobuz electric s-a “construit” un nou oraș. Timp de 2 ore, invitații Societății pentru Consum Responsabil au jucat un joc de strategie dezvoltat de consorțiul SUSTAIN. Evenimentul face parte din acțiunea de promovare a unui curs universitar inovativ în rândul mediului academic și a comunității locale.

În cadrul acestui joc, specialiști din domenii precum managementul mediului, arhitectură, inginerie, cultură, servicii publice, antreprenoriat, mediul academic, societate civilă și-au asumat roluri de conducere în departamentele de resort din municipalitatea orașului pe care l-au construit de la zero. Invitații au creat scenarii de viitor, au luat decizii, au făcut investiții și au “construit” un oraș pe care l-au numit, simbolic, ”Dă CLUJ”.

Boardgame-ul SUSTAIN a fost dezvoltat în cadrul proiectului cu același nume, un proiect Erasmus+ cu o perspectivă inovatoare asupra educației pentru sustenabilitate și mobilitate sustenabilă în orașe. Scopul proiectului SUSTAIN este să promoveze în rândul studenților din învățământul superior importanța sustenabilității asupra problemelor de zi cu zi ale orașelor. Echipa proiectului a dezvoltat un curs universitar care se îmbină un stil analitic de educație cu acest joc interactiv de strategie.

Curs universitar și joc de strategie lansate într-un autobuz electric la Cluj-Napoca!

Cursul elaborat este format din 6 module ce se studiază timp de un semestru. Acestea sunt structurate pe săptămâni de curs, în jurul următoarelor tematici: Metabolismul Social/ Urban; Sustenabilitate în Mobilitatea Urbană; Procese de luare a deciziilor în contextul sustenabilității; Gândirea sistemică; Jocurile serioase ca instrument de învățare; Boardgame cu 5 scenarii. Modulele conțin material didactic, referințe științifice și exerciții practice pentru studenți, inclusiv jocul lansat în cadrul evenimentului de joi. Toate materialele de curs, inclusiv jocul, sunt puse la dispoziția universităților și a altor centre educaționale în mod gratuit.

Societatea pentru Consum Responsabil este partenerul din România în acest proiect, alături de alți 5 parteneri din Grecia, Italia și Polonia.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Peste 26 de kilometri din rețeaua de gaz din județul Cluj va fi modernizată

Peste 26 de kilometri din rețeaua de gaz din județul Cluj va fi modernizată. Un număr de 9 proiecte de investiții,...

Închide