Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Peste 26 de kilometri din rețeaua de gaz din județul Cluj va fi modernizată

Peste 26 de kilometri din rețeaua de gaz din județul Cluj va fi modernizată. Un număr de 9 proiecte de investiții, a căror valoare totală este de circa 11 milioane de lei, sunt planificate pentru acest an în județul Cluj. Lucrările vizează modernizarea conductelor și branșamentelor de gaz pe o lungime de peste 26 kilometri.

 

Funcționarea în condiții de siguranță a rețelelor de distribuție a gazelor naturale este o prioritate pentru noi. De aceea am alocat și în acest an peste 200 milioane de lei pentru investiții. Suntem pe deplin conștienți că nici un efort nu este prea mare atunci când pui în prim-plan siguranța și creșterea calității serviciilor pentru clienți”, declară Csulak Ferenc, directorul general al Delgaz Grid.

Cele mai ample lucrări se desfășoară în localitățile Viișoara și Pădureni și municipiul Cluj-Napoca

Se vor continua în acest an proiectele de înlocuire a conductelor și branșamentelor de gaz din localitatea Viișoara. Pe o lungime de aproximativ 11 kilometri. Apoi, peste 7 kilometri de conducte și branșamente vor fi înlocuiți pe străzile din localitatea Pădureni.

În municipiul Cluj Napoca vor fi modernizați circa 7 kilometri din rețeaua de distribuție, în principal pe străzile: Busuiocului, Sitarilor, Valea Chintăului, Paris, Răsăritului, Câmpul Pâinii, Alexandru Borza, Ion Creangă, Gh. Șincai, Neagră și Victor Babeș.

Anul trecut, în județul Cluj au fost înlocuiți 24 de kilometri de conducte și branșamente de gaz

Anul trecut în județul Cluj s-au derulat șase proiecte de investiții prin intermediul cărora s-au înlocuit circa 24 de kilometri de conducte. Rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 10 de kilometri, pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, respectiv 11 kilometri, a fost înlocuită în Viișoara iar în Turda au fost înlocuiți peste 5 kilometri pe străzile Petru Maior și Săndulești, valoarea totală a acestor investiții depășind 6 milioane lei.

Delgaz Grid a investit în anul 2019 peste 210 milioane lei, în special pentru modernizarea a 340 kilometri de conducte și branșamente gaz.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Peste 26 de kilometri din rețeaua de gaz din județul Cluj va fi modernizată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Mașina rutiera
Șofer mort de beat, circula haotic în Mănăștur. A fost reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au reținut ieri pentru 24 de ore un bărbat pentru conducerea...

Închide