Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

FOTO. Prichindeii au învățat de polițiști despre siguranța rutieră

FOTO. Prichindeii au învățat de polițiști despre siguranța rutieră. La data de 26 februarie a.c., în intervalul orar 09:30-11:00, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat o activitate preventivă  la Grădinița Poienița din municipiul Cluj-Napoca.

La activitate au participat 80 de copii și cadre didactice.

Copii au vizionat mai multe filmulețe despre siguranța rutieră. Ei au discutat în baza acestora cu polițiștii despre importanța folosirii scaunelor speciale pentru ei în autoturism. De asemenea  despre disciplina pietonală și traversarea regulamentară a străzii.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul în proiectului De mic învăț să mă feresc de rele, proiect în care sunt înscrise 30 de grădinițe din județul Cluj. Este un proiect inițiat de Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, în parteneriat cu  Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Primăria Cluj – Napoca.

Copiii cu o înălţime de până la 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă pentru conducător şi pasageri, denumite în continuare sisteme de siguranţă, doar dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

FOTO. Prichindeii au învățat de polițiști despre siguranța rutieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Curse aeriene spre Italia de la Cluj, afectate de coronavirus

Compania aeriană Wizz Air a anunțat astăzi că își modifică programul de zbor din cauza cererii în scădere pe rutele...

Închide