Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Furtuna ce a făcut prăpăd în Anglia şi Europa se apropie de Cluj. Cod portocaliu!

Furtuna ce a făcut prăpăd în Anglia și în Germania, se apropie de Cluj. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic pentru județul Cluj. Avertizarea meteorologilor vine după ce jumătatea de vest a Europei s-a confruntat cu două furtuni puternice, care au făcut prăpăd în Anglia, Germania sau Franța.

Avertizarea va intra în vigoare în această după-masă, la ora 14.00 și va fi valabilă până mâine seară, marți, 11 februarie, la ora 20.00.

,,În intervalul menționat, la munte,vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65…75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol. Vor fi intervale în care în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș rafalele vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70…80 km/h”, avertizează meteorologii.

Cod portocaliu de vreme rea în zona montană

,,În intervalul 10 februarie, ora 18.00 – 11 februarie, ora 20.00, în zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de peste 90…120 km/h și temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.”

Furtuna a făcut ravagii în Europa

Jumătatea de vest a Europei se confruntă cu două furtuni puternice. Una dintre ele a afectat arhipelagul britanic, iar cea de-a doua s-a manifestat cu violență în Germania, Franța, Belgia și Olanda. Cele mai mari probleme au fost în traficul aerian, unde sute de curse au fost anulate.

Furtuna Ciara a adus în Irlanda și Marea Britanie ploi torențiale și vânt puternic, care la rafală a ajuns la 145 de kilometri pe oră. Valuri uriașe au inundat zonele de coastă. Mai multe râuri s-au revărsat în Anglia și Țara Galilor, după ce într-o singură zi a plouat cât într-o luna.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Cine este Filip Barani, tânărul mort în accidentul de pe strada Horea

Tânărul de doar 21 de ani care și-a pierdut viața în accidentul de aseară de pe strada Horea era din...

Închide