Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Lege pentru trotinetele electrice. S-a stabilit vârsta minimă şi viteza maximă

Lege pentru trotinetele electrice. Executivul a aprobat marți OUG prin care este reglementată circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice – acestea nu pot circula decât pe carosabil nu și pe trotuar, și numai pe sectoarele de drum cu viteza maximă admisă de 50 km/h, informează cursdeguvernare.ro.

De asemenea, ele nu pot fi folosite decât de persoanele care au cel puțin 14 ani, iar viteza maximă din construcție a trotinetelor electrice nu poate depăși 25 de km/h, conform ordonanței.

Trotineta este definită ca vehicul cu două sau trei roți prevăzută pentru transportul unei singure persoane, astfel încât poliția va putea să-i sancționeze pe cei care încalcă regulile.

Amenzile prevăzute în proiect sunt între 6 și 8 puncte de amendă.

Circulația trotinetelor este permisă în Germania, Austria, Belgia, Danemarca, Italia, Franța și Italia, dar este interzisă în Marea Britanie.

Comunitatea utilizatorilor de trotinete electrice se opune acestor reglementări, ei fiind nemulțumiți mai ales de limitarea vitezei din construcție: „Odată pentru că în momentul de față sunt multe trotinete care pot atinge 28-30-35-40 km/oră și a doua oară: nu poți să interzici existența unui obiect care deja există prin limitarea în definiție,”  a declarat pentru Digi24 Mihnea Răducu, reprezentant al comunității We are electric.

În Capitală există peste 7.000 de posesori de trotinete.

Aproape 200 de accidente rutiere în care au fost implicate persoane cu trotinete au avut loc în ultimii trei ani în România, o persoană pierzându-și viața.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Dezbatere publică pe bugetul local 2020. Cei care au ceva de spus sunt aşteptaţi la Primărie

Dezbatere publică pe bugetul local 2020. Cei care au ceva de spus sunt aşteptaţi la Primărie. "Sâmbătă, 8 februarie 2020,...

Închide