Ultima actualizare: 3.4.2024
Naţionale

Mii de pelerini, inclusiv din Cluj, prezenți la Alba Iulia, la înscăunarea noului arhiepiscop romano-catolic

Mii de pelerini, inclusiv din Cluj, prezenți la Alba Iulia, la înscăunarea noului arhiepiscop romano-catolic. Aceștia merg spre esplanada din fața Catedralei Romano Catolice – Sfântul Mihail.

Astăzi va avea loc înscăunarea celui ce va fi noul arhiepiscop romano-catolic de Alba Iulia, Gergely Kovacs.

”Printre pelerinii veniți la Alba Iulia le-am găsit pe Ana și Dora, două tinere venite din Dej cu un sigur gând: să se roage pentru cei nevoiași.

Ana și Dora fac parte din Asociația Punct Inima, din Cluj. Asociația se ocupă de persoanele nevoiașe, atât prin îngriirea lor, dar mai ales prin rugăciune”, scrie Alba24.

Ne bucurăm să fim aici, împreună, pentru noi acest eveniment este foarte important, să fim alături de foarte multă lume și să împărțim bucuria pe care o avem în sufletul nostru, au declarat cele două fete.

Marți, 24 decembrie 2019, papa Francisc a acceptat renunțarea de la conducerea pastorală a arhidiecezei de Alba Iulia prezentată pentru limită de vârstă de arhiepiscopul György-Miklós Jakubinyi și l-a numit arhiepiscop al aceleiași arhidieceze pe mons. Gergely Kovács, până acum șef de oficiu la Consiliul pontifical al culturii.

Acesta s-a născut în 21 iulie 1968 la Târgu Secuiesc (Covasna). După liceul frecventat în orașul natal, a urmat Institutul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia. Alumn al Colegiului pontifical germano-ungar din Roma, a frecventat Universitatea pontificală Gregoriana, unde a obținut bacalaureatul în teologie în 1992. Și-a continuat studiile de specializare în drept canonic la Universitatea pontificală din Lateran, unde a obținut licența și doctoratul. A fost sfințit preot în 1993.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Mii de pelerini, inclusiv din Cluj, prezenți la Alba Iulia, la înscăunarea noului arhiepiscop romano-catolic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
FOTO. Românii de la bordul navei cu coronavirus, repatriaţi. Măsuri speciale de securitate!

Românii de la bordul navei cu coronavirus au fost repatriaţi în această dimineaţă. Cei şase români care au fost pe...

Închide