Ultima actualizare: 26.2.2023
Naţionale

FOTO. Românii de la bordul navei cu coronavirus, repatriaţi. Măsuri speciale de securitate!

Românii de la bordul navei cu coronavirus au fost repatriaţi în această dimineaţă. Cei şase români care au fost pe vasul de croazieră Diamond Princess, blocat de la începutul lunii în portul japonez Yokohama, după ce la bord a fost o epidemie de coronavirus, au fost aduși cu un avion militar, în condiții speciale, la București.

Ei vor fi izolați timp de două săptămâni. Autorităţile nu au făcut public locul în care vor fi ţinuţi.

Cei şase români au fost aduşi cu o aeronavă de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne.

Cei șase cetățeni au fost transportați din Japonia în Germania cu zboruri de evacuare medicală desfășurate în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, iar din Germania cu aeronava MApN.

Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală și având instalată o cameră specială de izolare, a fost operată de un echipaj condus de locotenent-comandorul Romeo Gârz și a avut la bord o echipă medicală aparținând SMURD București.

Transportul a fost realizat cu respectarea întocmai a măsurilor pentru protecția personalului și a tehnicii, obligatorii în astfel de situații.

Peste 600 de infectaţi pe Diamond Princess

La bordul vasului de croazieră Diamond Princess au fost depistați peste 600 de pasageri infectați cu noul coronavirus apărut în China. Doi dintre ei au murit.

Românii au fost testați medical la plecarea din Tokyo, pe aeroport, iar rezultatele la coronavirus sunt negative. Ei au ajuns mai întâi la Berlin, în cursul nopții, de unde au fost preluați de aeronava C-27J Spartan trimisă de Ministerul Apărării.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
FOTO/VIDEO. Accident teribil în România: trei morţi. Şofer de 19 ani cu viteză pe contrasens!

Accident teribil în România. Trei persoane au murit într-un accident rutier petrecut în această seară în localitatea Hosman din judeţul...

Închide