Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Ministrul Muncii, la Cluj, în căutarea copiilor nimănui

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că a parcurs astăzi, până la detaliu, traseul a doi frați minori provenind dintr-o familie destrămată și rămași nesupravegheați prin plecarea părinților/rudelor în străinătate.

Copiii au fost mutați de către rude, în ultimii ani, în diferite comune din județele Cluj și Bistrița-Năsăud și chiar în străinătate, fără ca autoritățile să comunice între ele, până când, la un moment dat, de copii nu se mai știa nimic. Ajunseseră copiii nimănui. Putea să li se întâmple orice.

”Un întreg aparat public, de la DGASPCuri, la Primării, școli sau grădinițe, funcție de vârsta copiilor, tinde să se rezume la un minimum necesar, fiecare strict în propria arie geografică de competență. Lipsa de colaborare între județe și dorința reală care lipsește instituțiilor publice de a se interesa de viața oamenilor, dincolo de statistici, lasă copiii fără ajutor”, a spus Alexandru.

Aceasta a luat astăzi toate informațiile în discuții detaliate cu fiecare instituție căreia îi găsește o responsabilitate și, în final, după ore de condus între toate comunele și orașele, s-a asigurat, alături de Mădălina Turza, președinta ANDPDCA, că acești copii sunt bine.

”Mai rămane să facem ca instituțiile să (se) facă bine. Andreea, un om obișnuit din Cluj Napoca, este cea care a urmărit de 2 ani cazul acestor băieți, de multe ori singura care s-a interesat. Mă cunoaște de 4 ani. S-a mirat puțin când i-am spus acum câteva zile, când îmi relata despre caz, că vin imediat aici în Cluj/Bistrița N., știindu-mă ocupată. Eu sunt eu, pentru mine aceste lucruri contează și nu am de gând să mă schimb, indiferent de funcție”, a mai spus ministrul.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Clujul, în topul poluării în ţară. Este pe locul al treilea, după Bucureşti şi Braşov. Clujul este pe locul 1184 în lume, iar România pe 54

Clujul, în topul poluării în ţară. Este pe locul al treilea, după Bucureşti şi Braşov. Clujul este pe locul 1184...

Închide