Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Mașină lovită de tren la Dej. Șoferul a ignorat culoarea roșie
Locale

O grupare de clujeni a furat din greu Căile Ferate din Franța

O grupare de clujeni a furat din greu Căile Ferate din Franța. Astăzi, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale au efectuat un număr de 16 percheziţii domiciliare pe raza teritorială a judeţelor Cluj, Arad, Olt, Vâlcea şi Giurgiu.

S-au emis ordine europene de anchetă de către autorităţile franceze, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunile de furt calificat, tăinuire şi spălare a banilor.

În baza cooperării dintre procurorii DIICOT şi autorităţile franceze, s-au efectuat cercetări cu privire la un grup infracţional organizat, care, în perioada 01.02.2019 – 18.02.2019, ar fi comis un număr de 57 de furturi, în dauna SNCF Franţa (compania feroviară franceză), cu un prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro.

O grupare de clujeni a furat din greu Căile Ferate din Franța

Faptele comise au fost, în principal, sustrageri de componente (radiatoare) de la locomotive pentru dezmembrare şi valorificare a metalelor neferoase din acestea (cupru, aluminiu, alamă), stabilindu-se că s-a reuşit furtul a peste 1.000 de radiatoare, cantitatea de metale fiind de aproximativ 38 de tone.

În urma acţiunii, au fost ridicate înscrisuri, sumele de 40.000 de lei, 1.860 de euro, 3 motoare de ambarcaţiuni şi mai multe bancnote contrafăcute.

La acţiunea din România, alături de procurorii DIICOT, la coordonare, a participat şi judecătorul de instrucţie francez, iar la activităţile desfăşurate au asistat şi trei anchetatori ai Jandarmeriei Naţionale Franceze şi un specialist al A.P. FURTUM din cadrul Agenţiei Uniunii Europene de cooperare în materie de aplicare a legii, care a oferit sprijin prin intermediul biroului mobil.

Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj, Arad, Olt, Vâlcea şi Giurgiu.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Un gigant IT din Cluj a fraudat statul român

Un gigant IT din Cluj a fraudat statul român. O arată o anchetă jurnalistică a realizatorului TV Razvan Zamfir, care...

Închide