Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
100 de clujeni amendați ieri pentru nerespectarea ordonanțelor militare
Locale

Prins băut la volan în miez de noapte, la Cluj-Napoca

Prins băut la volan în miez de noapte, la Cluj-Napoca.

La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Secția 3 Poliție Rurală Baciu, au depistat un conducător auto în vârstă de 42 de ani, din comuna Baciu, județul Cluj, în timp ce se deplasa pe DN1F-E81, prin localitatea Baciu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest de către polițiști, reieșind o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

În cauză se efectueză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Prins băut la volan în miez de noapte, la Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Tineri fără scrupule. Au furat bani dintr-o cameră de hotel

Tineri fără scrupule. Au furat bani dintr-o cameră de hotel. Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej au reținut pentru 24...

Închide