Ultima actualizare: azi, 14:34
Locale

Proiect de 355,6 MILIOANE de euro implementat la Cluj și Sălaj

Proiect de 355,6 MILIOANE de euro implementat la Cluj și Sălaj. Azi a fost semnat primul contract al proiectului ce vizează „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj în perioada 2014-2020”. În valoare totală de peste 355,6 milioane de euro,proiectul beneficiază de finanțare europeană.

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe. „E un moment extrem de important, ce prefațează începerea efectivă a lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de apă. În cel mai scurt timp vom începe semnarea contractelor ce vizează lucrări din județul Cluj. La final, acest proiect european mamut va crește la 100% procentul de racordare la sistemul centralizat de apă potabilă a gospodăriilor din județ”.

În ceea ce privește contractul semnat azi, în valoare de 28.855.642,66 lei, acesta vizează extinderea și reabilitarea rețelelor de apă din orașul Cehu Silvaniei. De asemenea și din localitățile aparținătoare, pe o lungime de circa 37 de km. Extinderea și reabilitarea a aproape 10 km de rețea de canalizare. Edificarea a 7 stații de clorinare și rezervoare de înmagazinare a apei. Totul finalizându-se cu executarea de branșamente și racorduri la consumatori. Lucrările de construire sunt prevăzute să dureze circa 18 luni.

Județul Sălaj va beneficia de o magistrală de apă

“Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 355.636.401 euro.  77,55% reprezintă contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune. Investițiile care se vor derula în următorii cinci ani vor îmbunătăți infrastructura de apă și apă uzată. Beneficiare sunt 174 de localități, din care 76 în județul Cluj și 98 în județul Sălaj.

Vor fi realizați, astfel, în cele două județe, peste 1.550 de km de aducțiuni, rețele de apă, colectoare și rețele de canalizare. Se vor construi și moderniza surse de apă și stații de tratare, stații de epurare, stații de pompare, rezervoare.

Cea mai importantă lucrare din cadrul proiectului o va constitui ceea ce pro­babil va fi cea mai lungă aducțiune de apă potabilă din România. O magistrală principală de 164 de km, cu 153 de km de magistrale se­cundare ca și ramificații ale celei principale. Magistralele vor transporta în întreg județul Sălaj apa de excelentă calita­te potabilizată la Stația de tratare Gilău, din județul Cluj.

 

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Proiect de 355,6 MILIOANE de euro implementat la Cluj și Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
UPDATE. FOTO. Ambasadorul SUA prezintă drona ucigașă de la Câmpia Turzii

Ambasadorul SUA prezintă drona ucigașă de la Câmpia Turzii. Super-drona americană ucigaşă e la Cluj! MQ-9 Reaper l-a omorât pe...

Închide