Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

UPDATE. FOTO. Ambasadorul SUA prezintă drona ucigașă de la Câmpia Turzii

Ambasadorul SUA prezintă drona ucigașă de la Câmpia Turzii. Super-drona americană ucigaşă e la Cluj! MQ-9 Reaper l-a omorât pe liderul iranian Soleimani şi e la Baza aeriană din Câmpia Turzii.

La evenimentul de la Câmpia Turzii a fost prezent ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman. Acesta a precizat că prezența dronei MQ-9 Reaper la Câmpia Turzii este un exemplu esenţial al puternicului parteneriat de securitate existent între Statele Unite şi România.

De când România s-a alăturat NATO, în 2004, am făcut împreună contribuţii care vor menţine această regiune în siguranţă în faţa noilor ameninţări. O astfel de contribuţie este cea care ne aduce astăzi aici, dislocarea unora dintre cele mai versatile vehicule aeriene fără pilot ale noastre, MQ-9 Reaper. Acestea au capacitatea de a monitoriza şi înţelege rapid mediul operaţional în rapidă schimbare din regiune, o regiune devenită mai volatilă ca urmare a agresiunii crescute a Rusiei în regiune: în Crimeea, în Transnistria, în Donbass şi în Marea Neagră, a precizat ambasadorul.

SUA a investit peste 14 milioane de dolari la baza aeriană de la  Câmpia Turzii

Excelența sa a mai precizat că baza aeriană de la  Câmpia Turzii, găzduieşte una dintre cele mai bune escadrile de vânătoare ale României. Tot aici este una dintre cele mai bune zone pentru antrenamente de luptă aeriană din Europa. Statele Unite au investit peste 14 milioane de dolari aici în ultimii cinci ani, pentru a ajuta la apărarea României şi a flancului de est al NATO. Câmpia Turzii a găzduit de asemenea mai mulţi Aliaţi NATO. Aliați care protejează România ca parte a operaţiunii Atlantic Resolve, care ne permite să răspundem rapid şi să îi asigurăm pe Aliaţii noştri că suntem aici şi suntem pregătiţi să ne apărăm reciproc.

În finalul discursului Adrian Zuckerman l-a citat pe președintele Trump. Acesta a spus în 2017, când s-a întâlnit cu preşedintele Iohannis în Rose Garden: „suntem aici pentru a-i sprijini şi apăra pe Aliaţii noştri.”

Date tehnice dronă

MQ-9 Reaper este printre cele mai performante drone din lume și este considerată arma viitorului. Drona nu are nevoie de om care să o opereze și poate fi comandată de la distanță.

În prezent, SUA are peste 200 de astfel de drone.

Drona are un motor de 900 de cai putere, o autonomie de 480 de kilometri. Ppoate fi operată de la 1.900 de kilometri distanță. Greutatea maximă pe care o poate transporta la decolare este de 4.700 de kilograme. Zboară la o altitudine de 15.000 de metri, iar viteza este de 482 km/h.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Ambasadorul SUA prezintă drona ucigașă de la Câmpia Turzii

 

Drona americana

 

Super-drona americană ucigaşă e la Cluj! MQ-9 Reaper l-a omorât pe liderul iranian Soleimani şi e la Baza aeriană din Câmpia Turzii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
PREMIERĂ. Vârstnici din Cluj consultaţi la distanţă de medici printr-un proiect pilot

PREMIERĂ. Vârstnici din Cluj consultaţi la distanţă de medici printr-un proiect pilot. Spitalul Clinic Județean de Urgență, în premieră pentru...

Închide