Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

PS Florentin Crihalmeanu participă la centenarul Chiarei Lubich

Cinci episcopi din România participă la manifestările din Trento, Italia, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea Chiarei Lubich. Printre aceștia se află și PS Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla.

Peste 130 de episcopi prieteni ai Mișcării Focolare, din 53 de țări de pe 5 continente, între care 3 cardinali, participă, între 8-12 februarie 2020, la Întâlnirea: „O carismă în serviciul Bisericii și al umanității la o sută de ani de la nașterea Chiarei Lubich”, fondatoarea Mișcării Focolare (înființată în 1943 la Trento), mișcare laică din Biserica Catolică până azi răspândită în 182 de națiuni și cu peste 100.000 de membri.

 

Ciclul de manifestări – cuprinzând celebrări solemne, conferințe, discuții, împărtășirea de experiențe ale unor Biserici locale –, a început în zilele de 8 și 9 februarie la Trento, în orașul originar al Chiarei Lubich (1920-2008) și va continua între 10-12 februarie în Loppiano, cetatea focolară internațională din apropierea Florenței.

Întâlnirea, impresionantă prin amploare, este caracterizată de Episcopul de Cluj-Gherla, într-o corespondență, drept un „frumos exemplu de unitate” ca și chemare la trăirea autentică a Evangheliei, la iubirea de Dumnezeu și între oameni după spiritualitatea Chiarei Lubich.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VIDEO Bătaie în trafic pe Bulevardul Eroilor!

O bătaie în trafic a fost surprinsă azi dimineața pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca între șoferul unui jeep cu numere...

Închide