Ultima actualizare: azi, 10:08
Diverse

Românul ucis în Germania era singurul copil al familiei. Se pregătea de facultate

 

Românul ucis în Germania era singurul copil al familiei. Se pregătea de facultate.

Tânărul român ucis în atentatul de la Hanau este Vili Viorel Păun din Giurgiu. A fost ucis la doar 23 de ani, după ce și-a clădit cu greu un viitor în Germania. 

Vili locuia de șapte ani în Germania. S-a stabilit acolo cu familia ca să-și ajute mama  bolnavă.

“Este nepotul meu, şi avea 23 de ani. El se afla în mașina lui. Nenorocitul, teroristul, când l-a văzut că stă în mașină, un Mercedes CLS, cu numere de România, l-a împușcat fără pic de milă. Muncea cu acte în regulă acolo. Nicio autoritate din România nu a luat legătura cu familia. Părinții sunt în stare de șoc, pentru că era şi singurul lor copil, e ceva incredibil”, a declarat primarul comunei Singureni, Marian Pătuleanu, pentru giurgiuveanul.ro.

Tânărul și-a terminat liceul în Germania și se pregătea de facultatea de calculatoare.

Cu banii agonisiți, familia lui era pe punctul de a-și achiziționa o casă în Germania.

În dimineața zilei de joi a fost găsit cadavrul principalului suspect în locuința sa din Hanau, a anunțat poliția într-o postare pe Twitter. Alături de suspect, polițiștii au mai găsit un alt trup neînsuflețit. Între timp, ministrul de interne al landului federal Hessa, Peter Beuth, a declarat că suspectul a fost un bărbat de cetățenie germană, în vârstă de 43 de ani, iar cel de-al doilea cadavru găsit în apartament îi aparține mamei acestuia. Anchetatorii presupun că suspectul, care avea un permis de armă, și-a împușcat mama înainte de a se sinucide.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă.

Între timp, MAE a anunțat că repatrierea cetățeanului român, care a murit în urma atacului din Hanau, Germania, va fi asigurată prin fondul pentru situații de urgență.

Cel puţin nouă oameni au fost ucişi şi patru, răniţi.

În Germania a fost zi de doliu. Steagurile au fost coborâte în bernă şi s-au ţinut mai multe momente de reculegere

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Diverse
Terorist împușcat în sudul Londrei

Terorist împușcat în sudul Londrei de Poliţia britanică. Acesta ar fi înjunghiat mai mulți trecători. Potrivit Poliţiei Metropolitane, "Un bărbat...

Închide