Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Structurile MAI au fost mobilizate pentru a face față codului PORTOCALIU de inundații

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare de Cod portocaliu valabilă până în data de 05.02.2020, ora 06:00, pentru unele bazine hidrografice din judeţele Bihor, Cluj și Alba.

Angajații MAI au intervenit în cursul zilei de ieri, în localitățile afectate, pentru limitarea efectelor produse de inundații.

Astfel, pompierii au acționat pentru îndepărtarea unor zăpoare formate pe pârâul Vale (județul Harghita), care a afectat două podețe și 2 curți, pe râul Rebra din Bistrița Năsăud, și respectiv pe râul Beliș (județul Cluj) unde au fost inundate 8 case, 2 anexe, 2 podețe și 10 ha (fâneață).

De asemenea, au acționat în sprijinul populației pentru îndepărtarea apei din gospodării (locuințe, beciuri) în zonele inundate

Menționăm faptul că în județul Bistrița-Năsăud circulația rutieră a fost temporar îngreunată pe DJ 172 deoarece râul Zagra a ieșit din matcă și a inundat partea carosabilă.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliția Rutieră recomandă conducătorilor auto să se intereseze de starea drumului de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă înainte de plecare și să se asigure că autovehiculele sunt echipate corespunzător.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști și jandarmi – sunt pregătite să intervină rapid în teren, în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte negative asupra comunităților.

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Un județ de lângă Cluj are cea mai mare rată a mortalității infantile

Un județ de lângă Cluj are cea mai mare rată a mortalității infantile. Datele Institutului Național de Statistică arată că...

Închide