Ultima actualizare: 14.12.2022
a cazut masina peste el
Locale

Un clujean se zbate între viață și moarte după ce i-a căzut mașina peste el

Un clujean se zbate între viață și moarte după ce i-a căzut mașina peste el.

Un bărbat de cca 70 de ani a fost surprins de un autoturism care a căzut peste el, în timp ce acesta efectua lucrări dedesubtul acestuia, în garajul propriu, situat pe Aleea Moldoveanu din municipiul Cluj-Napoca.

Acesta a fost observat, în timp util, de către un alt bărbat aflat în trecere, care, cu ajutorul unui taximetrist, a reușit să-l scoată de sub mașină.

O asistentă medicală, aflată în timpul liber, a evaluat bărbatul rănit, constatând starea gravă în care se afla, și a început masajul cardiac extern, până la sosirea forțelor de intervenție, care au fost alertate, în jurul orei 13.40, prin numărul unic de urgențe 112.

În momentul sosirii salvatorilor, bărbatul respira, însă după scurt timp a intrat în stop cardio-respirator și au fost necesare reînceperea manevrelor de resuscitare de către echipajul SMURD și pompieri.

Corpul bărbatului a răspuns manevrelor salvatoare, astfel încât a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate, însă se află deocamdată în stare critică.

Salvatorii apreciază prezența de spirit și implicarea cetățenilor care au găsit bărbatul strivit sub mașină și care s-au implicat în salvarea acestuia, efectuând corect primii pași din ”lanțul supraviețuirii” pentru bărbatul aflat, cel mai probabil, în stop cardio-respirator, crescându-i considerabil șansele de a fi salvat.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Un clujean se zbate între viață și moarte după ce i-a căzut mașina peste el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
CFR Cluj – Sevilla se joacă cu 20.000 de spectatori

CFR Cluj - Sevilla se joacă cu 20.000 de spectatori. Toate biletele scoase la vânzare s-au epuizat rapid. Partida din...

Închide