Ultima actualizare: 22.9.2022
Locale

Biserica dă vina pe credincioşi în cazul împărtăşaniei cu aceeaşi linguriţă

Biserica dă vina pe credincioşi în cazul împărtăşaniei cu aceeaşi linguriţă. Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului a precizat, într-o replică transmisă presei, că oamenii au posibilitatea să se împărtăşească cu o linguriţă adusă de acasă, însă nimeni nu a cerut acest lucru.

“Biserica a înțeles de la bun început faptul că este de datoria ei să respecte toate recomandările primite din partea autorităților în primul rând pentru a-și proteja credincioșii, dar și pentru a da un exemplu că aceste reguli trebuiesc asumate conștient și responsabil de către toți.

Din acest motiv, slujbele religioase au fost săvârșite în ultima săptămână în afara lăcașelor de cult, cu un număr restrâns de credincioși, în limitele cerute de autorități.

În ceea ce privește administrarea Împărătșaniei, până în prezent nu avem decât recomandarea Patriarhiei, care oferă posibilitatea credincioșilor care, din varii motive, nu doresc să se Împărtășească din potirul comun, să poată solicita preotului să se împărtășească după Liturghie cu o linguriță adusă de acasă. Cu toate aceste recomandări, nimeni nu a cerut să primească astfel Sfânta Împărtășanie.

În prezent nu există altă practică de administrare a Împărtășaniei, ea fiind primită în mod liber consimțit de către fiecare credincios, care alege să participe la Sfânta Liturghie.

Pe lângă acest fapt, nu le putem refuza credincioșilor bucuria de a se împărtăși din potirul euharistic în această perioadă a Postului Mare, în contextul în care din data de 23 martie 2020 slujbele vor fi săvârșite doar de către preot și cântăreț, cu bisericile închise”, a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului.

Credincioși din Cluj Napoca împărtășiți cu aceeași linguriță, în plină pandemie! 

Echipa de reporteri de la Cluj24.ro a surprins azi scene absolut incredibile la Catedrala Ortodoxă din Cluj Napoca. Se presupune că mai ales în aceste zile trebuie să fim mai atenți și să nu intrăm în contact unii cu alții.

În timpul oficierii Sfintei Liturghii, călugării și preoții de la Catedrala Mitropolitană din Cluj îi împărtășeau pe credincioși cu aceeași linguriță, fără ca aceasta să fie ștearsă înainte de refolosire. Și ca și când nu ar ști de epidemia de coronavirus, care riscă să se răspândească cu rapiditate în țara noastră, credincioșii nu aveau nicio obiecție, ba mai mult, stăteau frumos la coadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VIDEO. Credincioși din Cluj Napoca împărtășiți cu aceeași linguriță, în plină pandemie!

Credincioși din Cluj Napoca împărtășiți cu aceeași linguriță, în plină pandemie!  Echipa de reporteri de la Cluj24.ro au surprins azi...

Închide