Ultima actualizare: 3.4.2024
Capacitatea de testare a Clujului va crește la 1000 de probe pe zi în aprilie
Locale

Capacitatea de testare a Clujului va crește la 1000 de probe pe zi în aprilie

Capacitatea de testare a Clujului va crește la 1000 de probe pe zi în aprilie. Este un număr de aproape trei ori mai mare față de capacitatea de astăzi.

Potrivit prefectului Mircea Abrudean, centrul regional de testare de la Cluj are astăzi o capacitate de testare de 340 de probe pe zi.

Numărul de probe testate va crește în această săptămână la 500 pe zi.

Această capacitate va crește din nou, până la 1000, la jumătatea lunii aprilie.

În jur de 2700 de teste au fost efectuate până în prezent. Aici intră și proba 2 și 3 la cei declarați pozitivi la infecție cu COVID-19.

ORDONANŢA MILITARĂ NR .4. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat astăzi înaintarea către premierul Ludovic Orban a unui noi document, ORDONANŢA MILITARĂ NR. 4.

Astfel, persoanele peste 65 de ani pot să îşi rezolve problemele de natură medicală în orice perioadă a zilei, dar şi între orele 20 şi 21 pentru a rezolva problemele animalelor de companie, fără a fi nevoie de declaraţii. Tot pentru persoanele în vârstă de 65 de ani s-au impus condiţiile în care pot fi sprijinite de către operatorii economici, cum ar fi vânzarea de produse sanitare sau alimentare. A

stfel, între orele 11 şi 13, agenţii economici trebuie să faciliteze accesul acestor persoane. Cei care nu respectă condiţiile de izolare la domiciliu intră direct în carantină, cu condiţia că vor suporta toate cheltuielile. Totodată, cei care nu respectă carantinarea vor intra încă 14 zile în carantinare, suportând şi ei toate cheltuielile aferente. Vela a mai anunţat că şoferii autospecialelor de peste 2, 4 tone au anumite obligaţii.

Fie angajatorii le oferă un loc unde se izolează, fie se izolează acasă cu familia, fie autorităţile locale pun la dispoziţie spaţii de carantinare, la cerere, cu plata costurilor aferente cazării. Aceleaşi condiţii se aplică şi piloţilor de aeronave.

Prin noua ordonanţă se instituie măsuri de izolare preventivă la locuri de muncă pentru cei care ocupă funcţii esenţiale în activitatea de furnizare a electricităţii şi gazelor. O altă măsură stabilită a fost ca autorităţile administraţiei publice locale, începând cu 31 martie, să monteze dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările blocurilor şi să facă dezinfecţii în casa scărilor. Totodată, cadrele medicale trebuie cazate la hoteluri, pentru a-şi proteja familiile.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Capacitatea de testare a Clujului va crește la 1000 de probe pe zi în aprilie

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
PRO România Cluj solicită autorităților clujene să pregătească în mod real spitalele locale pentru Scenariul 4
PRO România Cluj solicită autorităților clujene să pregătească în mod real spitalele locale pentru Scenariul 4

PRO România Cluj solicită primăriilor de municipii din județ, dar și Consiliului Județean Cluj, să vină în sprijinul spitalelor clujene...

Închide