Ultima actualizare: 18.6.2024
PRO România Cluj solicită autorităților clujene să pregătească în mod real spitalele locale pentru Scenariul 4
Locale

PRO România Cluj solicită autorităților clujene să pregătească în mod real spitalele locale pentru Scenariul 4

PRO România Cluj solicită primăriilor de municipii din județ, dar și Consiliului Județean Cluj, să vină în sprijinul spitalelor clujene cu soluții urgente și eficiente, astfel încât să acopere necesarul de echipamente de protecție, dezinfectanți și alte consumabile indispensabile, pentru cel puțin două luni de acum înainte.

”În câteva zile sau chiar ore vom intra în Scenariul 4, iar doctorii și asistentele din spitalele clujene sunt expuși în fața unui pericol despre care existau informații încă din luna februarie. Cum e posibil așa ceva? Se fac campanii umanitare pe facebook, există grupuri de ajutor online și fiecare donează ce poate. E impresionantă mobilizarea comunității clujene și spiritul civic de care dau cetățenii dovadă și le mulțumim și noi pentru asta, dar responsabilitatea primară e a autorităților”, atrag atenția liderii PRO România Cluj, după ce au identificat mai multe grupuri pe facebook unde medicii și asistentele cer ajutor public.

De asemenea, PRO România Cluj solicită mai multă transparență, solidaritate și operativitate la nivel decizional județean, pentru a preveni colapsul spitalelor clujene în vârful pandemiei.

”Solicităm autorităților județene și municipale să prezinte public informații la zi despre achizițiile care se fac pentru dotarea spitalelor clujene în vederea gestionării acestei pandemii. Trebuie să știm pentru cât timp sunt acoperite spitalele noastre și cu ce soluții vin autoritățile pentru a pregăti perioada imediat următoare. Le oferim sprijinul și expertiza noastră pentru identificarea unor soluții, știm că există un centru de comandă la nivel județean care poate furniza informații despre sursele de unde se pot face achiziții. Îi rugăm pe toți cei implicați în structurile decizionale locale și județene să renunțe la orgolii și calcule politice și să apeleze la toți specialiștii care pot contribui cu soluții eficiente în aceste momente. E nevoie de solidaritate și de operativitate”, subliniază Remus Lăpușan, liderul PRO România Cluj.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Parohia Adormirea Maicii Domnului strânge bani pentru Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca (Spitalul Clujana)

În aceste zile dificile, când stăm acasă pentru a limita răspândirea virusului, trebuie să ne gândim la cei care merg...

Închide