Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Ce măsuri propune USR Cluj contra coronavirusului?

Deputatul USR Emanuel Ungureanu și Adriana Cristian, candidat USR pentru Consiliul Local Cluj-Napoca au propus mai multe măsuri legate de un subiect de actualitate, epidemia cu Coronavirus.

”Nu e un subiect ce trebuie să provoace panică, dar e un subiect ce trebuie tratat cu responsabilitate și celeritate pentru care trebuie să ne pregătim cum se cuvine pentru a nu fi luați prin surprindere”, au susținut USR-iștii clujeni.

Ei au cerut administrației locale mai multe lucruri.

  1. Alocarea de fonduri în vederea implementării unor măsuri sporite de igienă în cadrul instituțiilor publice prin dotarea cu dispensoare cu dezinfectant a acestora, asigurarea toaletelor cu săpun și prosoape de unică folosință și organizarea unui audit în aceste instituții pentru asigurarea conformității normelor de igienă. Anterior am fost informați către părinți că sunt încă școli în care aceste măsuri nu sunt îndeplinite.

Grup de lucru pentru coronavirus

  1. Alcătuirea unui grup de lucru dedicat acestei teme care să evalueze capacitatea reală a spitalelor județene și să realizeze un plan de răspuns la risc luând în calcul diverse scenarii de magnitudine. Deși această instituție nu e în subordinea Consiliului Local, această instituție are atât responsabilitatea cât și interesul de a aduna la masă toate persoanele responsabile pentru o prolemă de interes public.
  2. Afișarea măsurilor de prevenție în toate instituțiile publice
  3. Informarea regulata a populației privind măsurile de igienă necesare folosind vectori de imagine a căror mesaj pătrunde mai mult, respectiv informarea cetățenilor cu privire la organizarea locala și asupra procesului de urmat în caz de simptomatologie de boală.

”Din păcate, în cadrul ședinței administrația locală clujeană a aflat că nu știa câte paturi sunt disponibile la nivelul municipiului sau județului, spitalele sunt momentan nepregătite, pacienții fiind trimiși dintr-o parte în alta, dar mai e timp să ne pregătim dacă tratăm subiectul fără panică, dar cu seriozitate”, au mai spus cei de la USR Cluj.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTOGALERIE. Accident cu trei mașini implicate în Apahida

Un accident rutier a avut loc, în această după-amiază, în localitatea Apahida. Trei autoturisme au fost implicate și avariate, iar...

Închide